O účasti Buggyry na Silk Way Rally rozhodnou partneři

28 března 2018, 12:02

Přestože loni Buggyra ukázala, že vedle Rally Dakar umí vyhrávat také na Silk Way Rally, nad letošní účastí na velkoryse pojaté soutěži vedoucím územími Číny, Kazachstánu a Ruska se vznáší velké otazníky.

O účasti na Silk Way Rally rozhodnou partneři

Hlavním důvodem je podle manažera týmu Tatra Buggyra Racing Jana Kalivody mistrovství světa ve fotbale. „Nemá cenu si něco namlouvat, fotbal je populárnější, než závody v rally, jedná se o celosvětový fenomén, daleko přesahující sportovní hranice. To v našem případě je to pořád „pouze“ o závodění. Pokud nedošlo ke změně termínu, startovat se má 15. července v Číně, leč ve stejný den se hraje finále mistrovství světa ve fotbale. Asi je jasné, jakým směrem bude upřena pozornost hlavních světových médií. Přitom mediální pokrytí a marketingový potenciál jsou pro nás, respektive naše partnery, tím nejdůležitějším,“ vysvětluje Honza.

Další týden bude mediální svět řešit jenom fotbal, objeví se nové hvězdy, strategie, někdo překvapí, jiný zklame. Silk Way Rally bude, na rozdíl od loňského roku, mediálně upozaděna.

Přesto i v tomto případě platí, že by se nikdy nemělo říkat nikdy. „Hrajeme s našimi partnery férovou hru. Jako tradičně jim předneseme veškerá pro a proti, konečný verdikt necháme na nich. Pokud padne z jejich strany rozhodnutí o účasti, nemáme s tím sebemenší problém. Každý kilometr ujetý v ostrém závodě se počítá,“ konstatuje Honza Kalivoda.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!