Adam Lacko se stal nejúspěšnějším truckerem Česka

28 února 2018, 18:13

Od roku 1976 volí odborní motorističtí novináři s výjimkou roku 2002 každoročně nejúspěšnější automobilové závodníky uplynulé sezóny v anketě Zlatý volant. Adam Lacko již potřetí ovládl svou kategorii, když získal ze všech českých závodníků největší počet bodů.

Pro novopečeného mistra Evropy je to již třetí Zlatý volant v jeho kariéře. „Mám opravdu obrovskou radost. Po 14 letech v truckracingu se mi vloni konečně podařilo dosáhnout na tu nejvyšší metu. Zlatý volant je takovou krásnou tečkou za veleúspěšnou sezonou,“ komentoval svůj triumf spokojený Lacko. „Nejen celé předávání dostalo novou a moc hezkou podobu, ale proměnou prošly i trofeje. Zlatý volant dostal karbonový podstavec, stejně jako pohár z ETRC, takže se vedle sebe budou krásně vyjímat,“ dodal úřadující evropský šampion.

Nejúspěšnějším truckerem historie, co se zisku Zlatých volantů týče, je tak od letošního února Adam Lacko. Poprvé ovládl anketu v roce 2012, další vítězství přidal v letech 2016 – 2017. Poslední Zlatý volant spojil s premiérovým titulem mistra Evropy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!