Coma na Dakaru končí

21 února 2018, 10:40

Zřejmě na vrcholu, se rozhodl odejít pětinásobný vítěz Rally Dakar v kategorii motocyklů Marc Coma, který od roku 2015 zastával pozici ředitele soutěže. Buggyru tímto svým rozhodnutím příliš nepotěšil.

Coma na Dakaru končíRoudnická stáj, která letos brala na Dakaru zásluhou Martina Kolomého čtyři pódiová umístění, reagovala na odchod dakarské legendy rozpačitě. „Já do Comy nevidím, netuším, co stálo za jeho rozhodnutím. Nicméně kdyby se rozhodl skončit po loňském opravdu nepovedeném Dakaru, absolutně bych to chápal. Letos ale připravil, alespoň dle mého názoru, Dakar z kategorie mimořádně povedených. Snad to jeho následovník pojme obdobně,“ reagoval na informace o konci španělského bohatýra Martin Kolomý.

Prakticky stejný názor zastává týmový manažer Jan Kalivoda. „I když jsme ho po loňsku v mezích zákona proklínali, letos to bylo o něčem úplně jiném. Navíc se jedná o sympatického člověka, při jeho návštěvy Prahy z něj spadla maska dakarského bosse, dalo se s ním v pohodě bavit. Jeho konec mě překvapil,“ konstatoval Honza.

Stejně, jako celý rally svět pak čeká na jméno Comova nástupce. „Ne snad, že bychom měli nějaké obavy, náš tým si během let vybudoval dostatečně silnou vyjednávací pozici. Spíše si klademe otázku, jakou cestou se bude Dakar dále ubírat? Pevně doufám, že nesejde z letos nastoupené cesty.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!