Společnost IVECO dominovala kategorii nákladních vozidel v závodu Africa Eco Race 2018

22 ledna 2018, 11:42

Závod Africa Eco Race 2018 je u konce: po 12 etapách, 6 500 km ve 3 zemích – 5 v Maroku, 6 v Mauretánii a 1 v Senegalu – a nelítostném závodění v dech beroucích lokacích napříč svižnými skalnatými tratěmi a náročnými dunami, se řidiči spolu se svými posádkami ocitli na březích senegalského Růžového jezera, aby oslavili triumf vítězů a skvělé výsledky celé rallye.

Gerard De Rooy, lídr týmu PETRONAS De Rooy IVECO, opanoval rallye v kategorii nákladních vozidel a udržel si náskok před ostatními nákladními vozidly po dobu celé rallye. Tedy jak na svižných skalnatých tratích, tak na extrémně měkkých písečných dunách.

Společnost IVECO zajišťovala vítězné posádce závodu Africa Eco Race vozidla, motory i náhradní díly. Svou spolehlivostí vozidla IVECO proslula právě na této extrémní akci, při které jsou všechny součásti našich vozidel podrobovány těm nejnáročnějším myslitelným zkouškám.

V poslední etapě se řidiči utkali v krátké finální svižné pasáži na tradičním posledním úseku kolem Růžového jezera poblíž Dakaru. Davy lidí mohutně povzbuzovaly závodníky a oslavovaly vítěze, kteří stanuli na stupni vítězů na pláži jezera.

Holanďan De Rooy je s rallye nadmíru spokojený: „Užil jsem si překrásné speciální etapy i náročnost závodu. Ostatně, o tom to především je: zase si užít spoustu zábavy. Speciální etapy byly dlouhé, ale dny byly i tak krátké, protože jsme neměli prakticky žádný kontakt. Když se ohlédnu, mám z toho celého vážně skvělý pocit.“

Celkové pořadí – Kategorie nákladních vozidel – Africa Eco Race 2018
1. GERARD DE ROOY (IVECO)                      45:00:53
2. Tomáš Tomeček (Tatra)                                + 5:12:23
3. Johannes Van De Laar (DAF)                      + 6:49:12

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!