Buggyra má za sebou hvězdný rok

3 ledna 2018, 11:32

Přestože nikdy není tak dobře, aby nemohlo být ještě lépe, bude to mít tým Buggyra Racing se zopakováním letošních výsledků v roce 2018 hodně těžké. Přesto věří největší osobnosti roudnického týmu ve světlejší zítřky.

Jako první vstoupí na kolbiště hned první lednový týden prostřednictvím Rallye Dakar Martin Kolomý. Letos vyhrál etapy jak na Dakaru, tak letní Silk Way Rally, v obou nejprestižnějších dálkových závodech rovněž okusil post průběžného lídra. „Vést průběžné pořadí je dobré, vyhrávat etapy výborné, ale já chci v první řadě dakarského Beduína náležícího těm nejlepším jezdcům. Díky účasti na Silk Way máme najeto mnohem více ostrých závodních kilometrů, je na čem stavět,“ tvrdí ranař z drsného bruntálského regionu.

David Vršecký v průběhu letošní sezóny „ovládl“ po vítězstvích v Indii a Číně dvoumiliardový trh, k tomu přidal i spolu triumf v Poháru konstruktérů mistrovství Evropy tahačů. „Sezóna byla nečekaně náročná, s evropskou částí jsem vůbec nepočítal. Proto po delší době nejedu na Dakar, i když se obávám, že u televize budu trpět jako zvíře. Cílem je dát se dohromady především fyzicky, pokud budu nominován k obhajobám, velmi rád se poperu o vítězství.“

Adam Lacko může „pouze“ udržet vydobyté evropské pozice, neboť loni vyhrál jak individuální šampionát, tak Pohár konstruktérů, což se před ním podařilo pouze triu Bosiger, Vršecký, Hahn. Po dvou druhých místech se jako lákadlo jeví čínský šampionát. „Prvořadým cílem je obhajoba evropského individuálního titulu. O Poháru konstruktérů toho v této chvíli moc nevím, ambice se budou odvíjet od kvalit partnera. Co se Číny týče, David bude nejspíše bojovat o hattrick, ale i v jeho případě může platit, že všechno krásné jednou skončí a třeba se na tom budu podílet,“ říká Adam se smíchem.

Hvězdné jezdecké trio pak považuje za svou povinnost poděkovat všem fanouškům za podporu. „Nezávodíme jenom kvůli sobě, ale také kvůli nim. Nejsme sice schopni slíbit výsledky, ale dřinu a pot určitě,“ konstatuje služebně nejstarší David Vršecký.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!