Renault Trucks představuje druhou generaci elektrických vozidel

12 července 2018, 14:07

Renault Trucks představuje po desetiletém testování v reálných podmínkách, ve spolupráci s vybranými partnery, svoji druhou generaci 100% elektrických vozidel: Renault Master Z. E., Renault Trucks D Z.E. a Renault Trucks D Wide Z.E., kompletní modelovou řadu od 3,5 do 26 tun, ideální pro provoz v městském prostředí.

Renault Trucks D a Renault Trucks D Wide Z.E. budou vyráběny v závodě v Blainville-sur-Orne a uvedeny na trh v roce 2019. Renault Master Z.E. bude k dispozici v roce 2018.

Druhá generace elektrických vozidel Renault Truck

Elektromobilita se stala pro Renault Trucks odpovědí, jak snižovat emise CO2. Více jak deset let testuje francouzský výrobce ve spolupráci s vybranými partnery 100% elektrická vozidla v podmínkách reálného provozu, aby získal potřebné informace o jejich použití, chování baterií, nabíjecích zařízeních a specifických požadavcích na údržbu.

„Před deseti lety jsme byli průkopníky, kteří propagovali elektrická vozidla s cílem zlepšit kvalitu ovzduší ve městech“, vysvětluje prezident Renault Trucks Bruno Blin. „Dnes můžeme nabídnout řadu elektrických vozidel s osvědčeným výkonem a odborníci v naší síti jsou připraveni pomoci našim zákazníkům na přechod k elektromobilitě. Před deseti lety jsme byli průkopníky, dnes jsme odborníci.“

Renault Trucks Master Z. E., dostupný od září 2018 na vybraných evropských trzích

Renault Trucks Master Z. E. bude uveden na evropský trh v září 2018, je ideálním nástrojem pro koncové dodávky a umožňuje přístup do všech městských oblastí, dokonce i k těm s velmi přísnými dopravními omezeními. Nabití baterie tohoto 100% elektrického užitkového vozidla trvá 6 hodin.

Jeho vnitřní objem je stejný jako u běžného modelu Renault Master s dieselovým pohonem, protože baterie jsou umístěny pod předními sedadly. Model Master Z.E. přichází v šesti verzích (čtyři varianty furgonu a dvě varianty podvozku s kabinou určeného k dostavbě), které jsou navrženy tak, aby splňovaly všechny požadavky zákazníků pracujících v městském prostředí.

Renault Trucks D a Renault Trucks D Wide Z.E. pro městskou distribuci a svoz komunálního odpadu

Model Renault Trucks D Z. E. ve verzi 16 t nabídne ideální nástroj pro městskou distribuci a dodávky zboží s řízenou teplotou. Renault Trucks D Wide Z.E. bude v nabídce ve verzi 26 t pro svoz komunálního odpadu. Oba modely budou vyráběny v továrně Renault Trucks v Blainville-sur-Orne, ve francouzské Normandii, od druhé poloviny roku 2019.

Dojezd této střední řady Renault Trucks Z.E. je přibližně 300 km v závislosti na použití a konfiguraci baterie. Baterie představují při pořízení elektrického vozidla tu nejnákladnější položku. Renault Trucks nabídne různé možnosti dojezdu vozidla, které budou přizpůsobeny potřebám zákazníků a to při zachování vysokého užitečného zatížení a ekonomické konkurenceschopnosti modelu.

Díky stejnosměrnému dobíjecímu proudu mohou být lithium-iontové baterie vozidel Renault Trucks D Z.E. a Renault Trucks D Wide Z.E. plně nabité během jedné až dvou hodin, pomocí konektoru Combo CCS s výkonem 150 kW. Pro noční nabíjení střídavým proudem je doba úplného nabití 300 kWh baterie12 hodin. V tomto případě je naprosto dostačující třífázová zásuvka na 380 V a 32 A.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!