ZETOR představí dva nové modely

30 října 2017, 15:38

ZETOR brzy představí dva nové modely traktorů UTILIX a HORTUS v segmentu výkonu od 40 do 70 koní. Rozšiřuje se tak nabídka univerzálních traktorů, které nacházejí široké uplatnění v zahradnictví, při lehkých zemních pracích a v komunálních službách, hodí se také pro práce s nakladačem. Stroje najdou uplatnění i u hobby farmářů.

ZETOR představuje dva nové modely traktorů v segmentu 40 až 70 koníNovou řadu UTILIX tvoří modely UTILIX HT 45 a UTILIX HT 55, nabídku HORTUSU představují stroje HORTUS CL 65 a HORTUS HS 65. Stroje jsou spolehlivé, výkonné a nenáročné na údržbu. Na trh budou uvedeny v prvním kvartále roku 2018.

Nové stroje jsou vybaveny 4válcovými motory o výkonech 43, 49 a 67 koní.

UTILIX

Srdcem traktorů UTILIX je 4válcový motor. UTILIX HT 45 má sílu 43 koní, zatímco silnější UTILIX HT 55 disponuje 49 koňmi. Motory splňují emisní normu STAGE IIIA. Stroje jsou vybaveny třístupňovou hydrostatickou převodovkou, kde rychlost stroje ovládá operátor za pomoci dvou plynových a jednoho brzdového pedálu.

Maximální rychlost traktoru je 30 km/h. Systém mokrých brzd dělá z nového stroje bezpečný pracovní nástroj, který odpovídá nejnovějším přísným bezpečnostním normám. Z pohledu hydrauliky mají stroje dvě čerpadla oleje o celkovém průtoku 52 l/min, respektive 56 l/min. Jde o dostatečnou kapacitu např. pro práci s čelními nakladači a dalšími agregacemi. Základní výbavou stroje je klimatizace, ta zvyšuje pohodlí obsluhy při práci.

 HORTUS

Traktory HORTUS jsou vybaveny 4válcovým motorem o výkonu 67 koní s emisním řešením STAGE IIIB. Stroje využívají mechanickou převodovku s 24 rychlostmi vpřed a 24 rychlostmi vzad, model HORTUS HS je navíc vybaven tzv. PowerShuttlem, tedy reverzorem umožňujícím změnu směru jízdy i pod zatížením. Maximální rychlost traktorů je 40 km/h a stejně jako UTILIX jsou i tyto stroje vybaveny systémem mokrých brzd. Dvě čerpadla oleje zajišťují v hydraulických okruzích průtok o objemu 60 l/min. I tento traktor disponuje klimatizací, která usnadňuje práci operátora při dlouhých a namáhavých pracích.

Nové stroje si budou moci zájemci objednávat od počátku roku 2018 a první traktory budou zákazníkům dodány v březnu 2018. S představením traktorů UTILIX a HORTUS značka ZETOR rozšíří své produktové portfolio (6 modelů a 13 traktorů v roce 2018) a bude pokrývat segment od 40 až do 160 koní.

S rozšířenou produktovou nabídkou se odborná i široká veřejnost bude moci poprvé seznámit na veletrhu Agritechnica 2017, který se koná od 12. do 18. listopadu 2017.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!