Nová pneumatika Michelin Agilis CrossClimate pro dodávky

18 července 2018, 15:15

Pneumatika Michelin Agilis CrossClimate je letní pneumatika se zimní homologací, určená pro dodávková vozidla, čili pro jeden z nejrychleji se rozvíjejících segmentů aut v Evropě.

Pneumatika Michelin Agilis CrossClimate byla navržena na základě analýzy potřeb uživatelů ve Francii, Německu, Turecku a Velké Británii, která probíhala v průběhu posledních 5 let.

Pro běhoun pneumatiky byly použity tři různé typy kaučukových směsí na bázi syntetických elastomerů. V této technologii „řízení“ přebírá směs, která nejlépe vyhovuje aktuálním povětrnostním podmínkám: „zimní“ směs při nízkých teplotách, „mokrá“ směs na kluzkém povrchu a „suchá“ směs na suchém povrchu.

Běhoun pneumatiky Agilis CrossClimate se skládá ze dvou vrstev – vrchní a pod ní se nacházející vnitřní vrstvy. To umožňuje minimalizovat přehřátí běhounu v obtížných podmínkách a udržovat výkon na konstantní úrovni bez ohledu na podmínky provozu.

Díky kombinace těchto směsí byla vytvořena pneumatika, která získala nejvyšší hodnocení: třídu A za brzdění za mokra v létě a zimě. Pneumatika MICHELIN Agilis CrossClimate také splňuje homologaci 3PMSF a M + S, což znamená, že je schválena pro použití na sněhu a současně na suchu brzdí jako letní pneumatika. Projektanti pneumatiky Agilis CrossClimate ji vybavili dezénem ve tvaru V s bloky běhounu se samosvornými 3D lamelami.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!