Goodyear spouští nové digitální služby pro off-the-road techniku

16 května 2018, 8:29

Společnost Goodyear spouští dvě nové datové služby, jejichž cílem je snížit celkové náklady provozovatelů těžké nesilniční techniky (off-the-road; OTR). Reaguje tak na současnou revoluci datových služeb v celém odvětví vozidel a zařízení OTR. 

Přesné data přinášejí významné úspory a až o 85 % nižší počet nehod zaviněných pneumatikami Goodyear Proactive Solutions TPMS (Systém monitorování tlaku v pneumatikách) Heavy Duty je datové řešení, které umožňuje přesné monitorování pneumatik v reálném čase. V kombinaci s prémiovými pneumatikami a službami Goodyear pomáhá vozovým parkům OTR optimalizovat výkonnost pneumatik, snižovat prostoje a zlepšovat hodnotu celkových nákladů na vlastnictví vozidel. Goodyear TPMS Heavy Duty zabraňuje nehodám ve spojitosti s pneumatikami a vede tak k omezení prostojů a snížení nákladů na náhlé opravy a zajišťuje až o 15 % více provozních hodin díky tomu, že jsou pneumatiky v každém okamžiku správně nahuštěny. Výsledkem je až o 85 % nižší počet nehod zaviněných pneumatikami.

Goodyear současně zavádí také rozšířenou verzi svého systému monitorování celkového stavu výkonnosti pneumatik OTR EMTrack. Významně posílený systém EMTrack umožňuje rychlejší, ještě přesnější sběr kritických dat o pneumatikách, jako je hloubka dezénu běhounu, stupeň nahuštění a další indikátory, a pomáhá tak nejen optimalizovat dobu provozu pneumatik ale  i s plánováním a odhadem nákladů na OTR pneumatiky.

Goodyear zavádí nové digitální služby pro OTRGoodyear Proactive Solutions TPMS Heavy Duty nabízí vysoký potenciál ekonomických výhod. Například v případě lopatového nakladače lze dosáhnout roční úspory 100 tisíc Kč). Odpadají totiž externí zkoušky nahuštění, doba životnosti pneumatik se prodlužuje o 10 až 15 % a je možné se vyhnout závadám pneumatik, které se jinak vyskytují zpravidla jednou do roka.

„Díky současným pokrokům v možnosti přenosu dat můžeme pomáhat našim zákazníkům, aby optimalizovali využívání pneumatik a snižovali si tak náklady. Stroje OTR slouží ve velmi agresivním prostředí a pneumatiky jsou jejich podstatnou součástí. Goodyear Proactive Solutions TPMS může například zabránit ztrátě tlaku v pneumatice, což je velmi běžný jev. Přitom podhuštění o 50 % může zkrátit životnost pneumatik o 72 %,” řekl David Anckaert, viceprezident společnosti Goodyear pro užitkové pneumatiky v Evropě.

„Goodyear Proactive Solutions TPMS Heavy Duty zajišťuje monitoring teploty a tlaku v reálném čase. Získané informace se využívají v prediktivních výpočetních algoritmech společnosti Goodyear, které slouží k výpočtu zbývající životnosti pneumatik. Tato naše nová služba tak naše zákazníky z oboru OTR zbavuje starostí a pomáhá jim zajistit daleko lepší návratnost jejich investic do pneumatik.”

Nové Goodyear RM-4B+Obě nové služby Goodyear spustil při příležitosti veletrhu Intermat 2018, který se na konci dubna uskutečnil v pařížském výstavním areálu Villepinte. Na svém stánku s high-tech obrazovkami pro virtuální realitu a hologramové zobrazení Goodyear představil jak služby Proactive Solutions TPMS Heavy Duty a EMTrack IV, tak i tři široké řady OTR pneumatik Goodyear. Byly mezi nimi i pneumatiky TL-4A a RM-4B+. TL-4A o rozměru 33.25R29 byla vyvinuty speciálně pro nový šedesátitunový kloubový dampr Volvo A60H, který vychází vstříc poptávce pro vozidlech s co nejvyšší kapacitou. OTR pneumatiky RM-4B+ jsou určeny pro pevné dampry pracující v těch neobtížnějších podmínkách a nabízejí jim vysokou odolnost a pomalejší postup opotřebovávání.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!