Zetor spolupracuje s distributorem z Chorvatska

7 března 2017, 14:57

Nového partnera na chorvatském trhu, který bude zajišťovat distribuci traktorů, zařadila do své prodejní sítě společnost ZETOR TRACTORS a.s. Stala se jím firma POD proizvodnja opruga d.o.o.

Posilování pozic na evropských trzích je pro společnost ZETOR TRACTORS a.s. jednou z klíčových aktivit. V Chorvatsku navíc hraje zemědělství velkou roli a značka ZETOR zde měla historicky silné pozice.

Společnost POD proizvodnja opruga d.o.o. je rodinou chorvatskou firmou zabývající se především kovovýrobou, distribucí, prodejem a servisem zemědělských strojů. Velká část produkce této firmy, celkem až 80 %, směřuje na evropské trhy, kde je již zavedeným a etablovaným obchodníkem, proto také společnost ZETOR TRACTORS a.s. podepsala s chorvatským partnerem pětiletý kontrakt.

20170302_Chorvatsko 1

„Chorvatsko patří k zemím, kde je historicky značka ZETOR vnímána velmi pozitivně, logicky bylo proto našim cílem posílit zde pozice značky, která v posledních několika letech stagnovala. Firma POD proizvodnja opruga d.o.o. se pro nás svým zaměřením a přístupem stala významným partnerem a také příslibem fungující spolupráce,“ říká Robert Todt, ředitel Úseku prodeje a marketingu ZETOR TRACTORS a.s.

Chorvatská firma má své sídlo v městě Dežanovac a dále provozuje pobočku na východě země, v obci Bošnjaci. S využitím dalších dvou svých partnerů se jí daří pokrýt trh celé pevninské části země. Navíc v blízké budoucnosti plánuje rozšíření svého působení na pobřeží. To byl také jeden z hlavních důvodů, proč ZETOR TRACTORS a.s. kontrakt s firmou podepsal.

„Navázání spolupráce se ZETOR TRACTORS a.s. vnímáme velmi pozitivně. Chorvatsko a konkrétně například oblast Slavonie se řadí mezi zemědělsky orientované kraje, kde se díky příznivému podnebí můžeme setkat s téměř každým typem zemědělské činnosti. Navíc na chorvatském trhu je ZETOR známou značkou. Tuto skutečnost dokládají i statistiky, z nichž vyplývá, že téměř každý třetí traktor v zemi je právě od ZETORU. Myslím, že to poukazuje na kvalitu, spolehlivost, ale i cenovou dostupnost této značky,“ uvedl Ivan Ignatovski, ředitel POD proizvodnja opruga d.o.o.

20170302_Chorvatsko 2

Společnost POD proizvodnja opruga d.o.o. působí na chorvatském trhu již od roku 1971. Mezi její hlavní zákazníky patří zemědělci, kteří poptávají kompletní zemědělský sortiment od drobného zboží, pomůcek, náhradních dílů, servisu až po samotné stroje a agregace, a je zavedeným prodejcem zemědělských agregací značky Poetinger . Chorvatský distributor si slibuje díky navázání spolupráce se společností ZETOR TRACTORS a.s. optimistické tržní vyhlídky.

Traktory značky ZETOR začaly být do oblasti bývalé Jugoslávie dováženy na počátku 60. let. Do rozpadu státu v 90. letech bylo do oblasti dodáno téměř 50 tis. strojů. V rámci novodobé historie Chorvatska prodala značka ZETOR do země přes 6000 strojů. Objem prodejů v posledních pěti letech stagnoval. Navázáním spolupráce s novým partnerem usiluje společnost ZETOR TRACTORS a.s. o posílení pozic na jednom z původně silných trhů.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!