BMW Group zvolila pro svoji logistiku Kühne + Nagel

3 listopadu 2016, 16:08

Kühne + Nagel podporuje komplexní dodavatelský řetězec náhradních dílů a aftermarket pro skupinu BMW Group.

Nové globální distribuční centrum, které bylo v listopadu slavnostně otevřeno v německém Wallersdorfu, se stalo součástí Centrálního distribučního centra (CDC) skupiny BMW Group.

1478166857_foto1_bmwwallersdorfleteckysmallNové centrum tvoří distribuční středisko a logistické sklady ve Wallersdorfu, sklad náhradních dílů v Bruckbergu (jehož provoz a správu zajišťuje také Kühne + Nagel) a distribuční centrum „Dynamics Centre“ v Dingolfingu. Úkolem CDC je zásobovat regionální distribuční centra po celém světě, odkud jsou díly následně dodávány lokálním autorizovaným dealerům a autoservisům. Kühne + Nagel se podílí na logistice náhradních dílů skupiny BMW Group již více než 10 let.

Ve Wallersdorfu bude Kühne + Nagel zajišťovat fyzický příjem a správu příchozího zboží, konečné balení zásilek, správu obalových materiálů a prázdných nádob, dále nakládku zboží a následné dodání do všech oblastních skladů, externích autoservisů a dílen spadajících do sítě CDC BMW Group. Každý den bude centrum distribuovat v průměru 215.000 zabalených náhradních dílů. Kühne + Nagel bude v centru o rozloze 35.000 m2 zaměstnávat přibližně 450 lidí již od zahájení ostrého provozu v prosinci 2016.

„Smluvní logistika pro automobilový průmysl představuje pro Kühne + Nagel strategickou oblast průmyslu, a to po celém světě. Našim zákazníkům poskytujeme oborová řešení, která jsou přizpůsobena jejich specifickým automotive požadavkům. Naše portfolio služeb pokrývá všechny fáze dodavatelského řetězce v automobilovém odvětví. Jsme rádi, že můžeme zajistit logistiku náhradních dílů pro našeho dlouholetého zákazníka skupinu BMW Group zase v dalším novém provozu,“poznamenal Gianfranco Sgro, člen správní rady společnosti Kühne + Nagel International AG odpovídající za kontraktní logistiku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!