PENAX: Diagnostika ECUTalk a NEO Green – postupné ukončování

19 září 2024, 11:31

Diagnostická řešení od společnosti Knorr-Bremse již není možné objednat. Noví zájemci o diagnostiku od společnosti Knorr-Bremse jsou odkázáni na diagnostiku Jaltest, do které je nyní řešení Knorr-Bremse plně integrováno. Společnost Penax je jediným autorizovaným distributorem Knorr-Bremse v České republice, který je zároveň autorizovaným distributorem diagnostiky Jaltest.

Diagnostika Jaltest

Jak již bylo oznámeno na konci roku 2022, společnost Knorr-Bremse získala většinový podíl ve španělské společnosti Cojali SL. Od té doby spolu tyto dvě společnosti spolupracují na integraci diagnostického systému NEO společnosti Knorr-Bremse do systému Jaltest od Cojali. To zahrnuje veškerá diagnostická řešení Knorr-Bremse, tedy jak NEO Green pro motorvá vozidla, tak ECUTalk pro přípojná vozidla.

Vývoj diagnostik NEO Green a ECUTalk již skončil a veškerý další vývoj již probíhá ve spolupráci s Jaltestem. Pro stávající zákazníky, kteří používají ECUTalk nebo NEO Green, to znamená, že už na svoji diagnostiku v budoucnu nedostanou žádnou novou verzi. Stávající softwarové balíčky lze používat i nadále, dokud jsou platné příslušné uživatelské licence.

Nové systémy Knorr-Bremse, včetně nejnovější generace modulů Trailer EBS (iTEBS X), budou podporovány pouze a výhradně pomocí řešení Knorr-Bremse Diagnostics, které vychází z uživatelského rozhraní diagnostického softwaru Jaltest Allmakes CVS. Software Knorr-Bremse Diagnostics musí být používán ve spojení s hardwarem Jaltest Link od společnosti Cojali.

Software Knorr-Bremse Diagnostics může být pořízen samostatně, nebo jako rozšíření pro stávající uživatele softwaru Jaltest.

Na následující grafice je zvýrazněn podporovaný hardware a software a také požadované softwarové licence pro diagnostiku nákladních vozidel nebo přívěsů a návěsů.

Migrace z ECUTalk a NEO Green na Knorr-Bremse Diagnostics

Pro stávající uživatele ECUTalk a NEO Green jen připraven speciální cenově zvýhodněný balíček Jaltest ve verzi NEO Green.

Obsah balíčku:

  • software Knorr-Bremse Diagnostics
  • Jaltest Link Interface + USB-C kabel
  • Multipin kit
  • diagnostický kabel OBD-II 16 pin
  • prodlužovací kabel SUBD-26 + Jack
  • diagnostický kabel CAN ISO 7638 pro přípojnou techniku
  • diagnostický kabel Knorr-Bremse KB4-T4 Trailer ABS
  • to vše v odolném kufru o rozměrech 680 x 480 x 180 mm

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!