Goodyear představuje nové pneumatiky EQMAX a EQMAX ULTRA

17 září 2024, 10:03

Goodyear oznamuje uvedení své nejnovější prémiové řady pneumatik pro nákladní vozidla, Goodyear EQMAX a EQMAX ULTRA. Tyto pneumatiky byly navrženy s důrazem na udržitelné materiály, palivovou účinnost a všestrannost, což je činí ideálními pro širokou škálu aplikací, od dálkové dopravy po meziregionální trasy.

S uvedením pneumatik Goodyear EQMAX a EQMAX ULTRA přináší Goodyear řadu, která podporuje udržitelnost a výkon, aby splňovala aktuální potřeby přepravních flotil. Vzhledem k tomu, že průmyslové předpisy stále více zpřísňují emisní normy, potřeba nových produktů a řešení nikdy nebyla větší.

V závislosti na různých rozměrech jsou pneumatiky z řady Goodyear EQMAX a EQMAX ULTRA vyrobeny až z 55 % udržitelných materiálů, včetně přísad, jako je silika vyrobená z popela rýžových slupek (RHA).

Pokročilé směsi pro delší životnost a palivovou účinnost

Zavedením nové směsi běhounu, která obsahuje vyšší obsah siliky, pneumatiky EQMAX a EQMAX ULTRA nabízejí až o 20 % větší kilometrový výkon a až o 6 % lepší valivý odpor ve srovnání se svými předchůdci. Vysoce odolná směs běhounu je navržena tak, aby zlepšila opotřebení, snížila tvorbu tepla a omezila valivý odpor, což přispívá ke zvýšení životnosti, dlouhodobé odolnosti a palivové účinnosti.

Nové směsi kostry pneumatik s obsahem siliky dále přispívají ke snížení tvorby tepla v kostře, což pomáhá snižovat valivý odpor a zvyšuje dlouhodobou odolnost. Tyto pokroky mohou pomoci pneumatikám EQMAX a EQMAX ULTRA poskytovat spolehlivý a nákladově efektivní výkon po delší dobu, což je činí cenným přínosem pro provozovatele flotil.

Na základě klíčových vlastností řad FUELMAX ENDURANCE a FUELMAX PERFORMANCE mohou pneumatiky Goodyear EQMAX a EQMAX ULTRA pro hnané nápravy také zlepšit trakci díky směrovému běhounu s vysokou hloubkou profilu. Nová řada pneumatik rovněž zvyšuje robustnost pneumatik pro řídící nápravy a snižuje riziko poškození a nepravidelného opotřebení. U pneumatik EQMAX T ULTRA, určených pro návěsy, byl představen nový design běhounu s dalšími lamelami pro lepší přilnavost a brzdění za všech povětrnostních podmínek.

Navrženo pro budoucnost: připraveno pro elektrický pohon a RFID technologie

Pneumatiky EQMAX a EQMAX ULTRA jsou navrženy tak, aby byly připraveny pro elektrický pohon. To znamená, že jsou vhodné pro různé typy pohonných systémů, včetně dieselových, plynových, elektrických a vodíkových vozidel, a nabízejí jediné řešení pro všechny typy vozidel. S vyšší nosností než běžné pneumatiky stejného rozměru a nižším valivým odporem tyto pneumatiky pomáhají optimalizovat dojezd elektrických vozidel a zároveň zajišťují robustní výkon napříč všemi konfiguracemi pohonu.

Pneumatiky Goodyear EQMAX a EQMAX ULTRA jsou také vybaveny RFID (radiofrekvenčními identifikačními) čipy. Tyto čipy umožňují každé pneumatice komunikovat s cloudovými sítěmi na úrovni jednotlivých sériových čísel, což zajišťuje bezproblémovou správu pneumatik a zlepšuje možnosti správy flotil.

„Uvedení řady pneumatik Goodyear EQMAX a EQMAX ULTRA představuje významný krok vpřed v našem závazku podporovat naše zákazníky na jejich cestě k udržitelnosti a zároveň poskytovat vylepšený výkon našich produktů. Tyto nové pneumatiky nejsou navrženy pouze pro dnešní potřeby, ale jsou vytvořeny s ohledem na budoucnost, nabízejí všestrannost a efektivitu pro širokou škálu aplikací,“ řekl Xavier Fraipont, viceprezident Commercial EMEA ve společnosti Goodyear.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!