Volvo Trucks se připravuje na IAA 2024

22 července 2024, 17:30

Na výstavě IAA 2024 bude expozice společnosti Volvo Trucks plná důkazů o odhodlání značky Volvo dekarbonizovat dopravu a předcházet nehodám. Součástí prezentace budou nákladní vozidla s elektrickým pohonem na baterie, s palivovými články a obnovitelnými palivy ve spalovacích motorech – strategie, která umožňuje udržitelnou dopravu dnes i v budoucnosti.

Nová řada Volvo Trucks

Společnost Volvo Trucks na autosalonu IAA 2024 odprezentuje kompletní modelovou řadu. Vystavena bude i nová řada Volvo FH Aero, která byla nedávno uvedena na trh pro Evropu, Asii a Afriku včetně variant poháněných elektrickým pohonem a biopalivem. Na americkém trhu to byla premiéra nového Volvo VNL na zcela nové platformě včetně přelomových autonomních technologií. IAA bude první příležitostí vidět Volvo VNL v Evropě. Oba modely nákladních vozidel byly vyvinuty s důrazem na palivovou účinnost a bezpečnost.

„Těším se na reakce zákazníků a médií na naši novou modelovou řadu nákladních vozidel a technologie budoucnosti,“ říká Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks. “Výběr vystavených exponátů letošního IAA prokáže globální sílu skupiny Volvo Group a náš závazek dosáhnout nulových emisí a nulových nehod – obě jsou stejně důležité pro úspěch našich zákazníků.”

Nové Volvo FM Low Entry bude také součástí autosalonu IAA – jde o první nákladní vozidlo značky Volvo vyvinuté výhradně s elektrickým pohonem na baterie a výjimečným výhledem pro řidiče, což zlepšuje bezpečnost v rušném městském prostředí. Ikonické Volvo FH16 Aero se představí se zcela novým 17litrovým vysoce účinným motorem D17, který nabízí vyšší výkon s nižší spotřebou paliva a emisí. Toto nákladní vozidlo bylo navrženo pro ty nejnáročnější úkoly a optimalizovanou produktivitu a je certifikováno pro HVO (hydrogenačně rafinovaný rostlinný olej) a bionaftu B100.

Společnost Volvo Trucks představí také svou nadcházející technologii e-náprav, která je přizpůsobena nové generaci elektrických nákladních vozidel Volvo s elektrickým pohonem na baterie a palivové články. Výsledkem bude delší dojezd a optimalizované jízdní vlastnosti.

Nová řada Volvo Trucks

Zatímco společnost Volvo má pětileté zkušenosti s provozem elektrických nákladních vozidel u zákazníků ve 47 zemích světa, vodík je dalším krokem, pokud jde o budoucí pohony. Vodík pro aplikace s palivovými články a vodík ve spalovacích motorech se vyvíjejí souběžně, s cílem vytvořit udržitelné přepravní aplikace na celém světě. Očekává se, že obě technologie založené na vodíku budou pro zákazníky dostupné koncem tohoto desetiletí.

Několik nákladních vozidel Volvo na IAA bude vybaveno novým kamerovým monitorovacím systémem (CMS) od společnosti Volvo, který přináší výhody nejen v oblasti úspory paliva díky lepší aerodynamice, ale také bezpečnosti s lepším výhledem.

Modelová řada Volvo na autosalonu IAA bude sestávat z 8 nákladních vozidel:

  • Volvo FH Aero Electric 4×2 s kamerovým monitorovacím systémem (CMS)
  • Volvo FH16 Aero 4×2 s palivem HVO, XXL kabinou a CMS
  • Volvo FMX Electric 6×4 s 3stranným sklápěčem
  • Volvo FM Low Entry 6×2 s hákovým nakladačem
  • Volvo FM s pohonem na plyn 4×2 s CMS
  • Volvo FE Electric 4×2 s hákovým nakladačem
  • Volvo VNL 860 v plné výbavě
  • Volvo testovací vozidlo na palivové články

Kromě široké škály modelů nákladních vozidel představí společnost Volvo také nové technologie a služby, které se připravují pro příští generaci nákladních vozidel, včetně nabíjení elektrických nákladních vozidel na baterie.

Návštěvníci IAA najdou společnost Volvo Trucks v hale 21, stánek B01. Kromě toho bude na testovacím okruhu IAA k dispozici několik nákladních vozidel pro testovací jízdy. Přesný termín tiskové konference společnosti Volvo Trucks bude oznámen později.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!