Goodyear spouští čtvrtý ročník Sustainable Reality Survey

25 června 2024, 15:35

Cílem průzkumu Sustainable Reality Survey je odkrývat úroveň znalostí, pokrok a největší překážky při zavádění trvale udržitelných postupů do praxe evropských dopravců. Do ankety společnosti Goodyear se mohou dopravci zapojovat do 21. července 2024. Stejně jako v předchozích letech bude za každý vyplněný dotazník vysazen jeden strom.

čtvrtý ročník Sustainable Reality Survey

Letošní průzkum opět obsahuje soubor otázek, který společnosti Goodyear umožňuje sledovat, jak se vnímání udržitelnosti v odvětví vyvíjí v průběhu času. Otázky se týkají realizovaných aktivit dopravců v oblasti udržitelnosti, včetně využívání ekologicky šetrných technologií, dodržování ekologických předpisů a naplňování cílů trvalé udržitelnosti. Průzkum mapuje rovněž problémy, kterým dopravci při zavádění udržitelných opatření čelí, stejně jako jejich přínosy, například v podobě úspory nákladů či vyšší efektivity provozu.

Udržitelnost a výkonnost: něco za něco

Poprvé se letos v průzkumu objevila otázka, která umožní posoudit, zda nebývají cíle udržitelnosti na úkor výkonnosti. Zařazením této nové otázky chce společnost Goodyear získat lepší přehled o pohledu odvětví a o možných kompromisech, což by nakonec mělo vést k vývoji řešení, která účinně zapojují udržitelnost bez omezování výkonnosti.

„Jsme hrdí na to, že se prostřednictvím průzkumu Sustainable Reality Survey můžeme zapojit do spolupráce s dopravci v celé Evropě a získat tak jedinečné poznatky o jejich každodenním rozhodování. Letošní ročník slibuje poskytnout cenné údaje o dosažených pokrocích, nabízených příležitostech a největších úkolech na cestě k udržitelnější mobilitě,“ říká Maciej Szymanski, ředitel marketingu nákladních pneumatik Goodyear v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika.

Vyčerpávající zpráva poskytne dopravcům možnost srovnání a přiblíží osvědčené postupy

Stejně jako každý rok bude možné si kompletní závěrečnou zprávu z průzkumu Sustainable Reality Survey 2024 stáhnout později během roku. Ucelená zpráva poskytuje podrobnou analýzu trendů v oblasti udržitelnosti v odvětví a nabízí dopravcům možnost srovnávat své vlastní postupy se standardem odvětví. Kromě toho zpráva slouží také jako zdroj pro výběr osvědčených postupů, pochopení možných problémů a objevování inovativních řešení, která mohou zvýšit udržitelnost i efektivitu provozu.

Průzkum Sustainable Reality Survey 2023 odhalil několik hlavních trendů přístupu evropského dopravního odvětví k otázkám udržitelnosti. Významná většina dopravců, kteří se průzkumu zúčastnili, označila udržitelnost za „důležitou“ nebo „velmi důležitou“, přičemž třetina ji považuje přímo za klíčovou firemní hodnotu. Výsledky průzkumu dokládají, že opatření v zájmu udržitelné budoucnosti dopravci stále více vnímají jako součást strategie na úsporu nákladů. Celkem 39 % vozových parků také díky trvale udržitelným postupům úsporu nákladů skutečně ohlásilo. Větší dopravci, zejména s více než 500 vozidly, potvrdili vedoucí postavení při definování a realizaci cílů udržitelnosti. Plných 75 % z nich již v tomto směru zavedlo konkrétní opatření.

Jako oblíbená součást strategií udržitelnosti podle průzkumu slouží pneumatiky s nízkou spotřebou paliva, které pro zvýšení efektivity a snížení dopadu na životní prostředí využívá 56 % dopravců. Všechna tato zjištění dokládají rostoucí odhodlání dopravců integrovat udržitelné postupy při zachování provozní efektivity.

V rámci průzkumu Sustainable Reality Survey 2024 bude Goodyear pokračovat ve výsadbě a za každý vyplněný dotazník vysadí jeden nový strom. Od roku 2021 již Goodyear podpořil výsadbu více než sedmi tisíc stromů, a to v rámci programů zalesňování organizace Tree-Nation.

Dopravci se do průzkumu mohou zapojit na: https://www.sustainablerealitysurvey.eu/cs. Průzkum probíhá do 21. července 2024.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!