Tradiční výrobce traktorů se vrací do pozitivních čísel

19 června 2024, 10:34

Česká výrobce ZETOR TRACTORS po oznámení změn ve výrobní a obchodní strategii snižuje své náklady. Strategické kroky managementu povedou k poklesu nákladů meziročně o více než 200 milionů korun. Po krizových letech se tak ZETOR vrátí zpět do ziskových čísel.

Firma ZETOR

„Snižování nákladů je naprosto klíčové. Toho dosahujeme zvyšováním efektivity práce jak u dělníků, tak u technicko-hospodářských zaměstnanců, digitalizací, úsporami ve spotřebě energií a především značným zmenšováním výrobních a skladových prostor závodu. Ty se podařilo zmenšit o 50% . Dále optimalizujeme náš obchodní model včetně afilací a dceřiných společností v zahraničí. Tyto kroky znamenají výrazný pokles nákladů – meziročně až o více než 200 milionů korun. Díky tomu se ZETOR po krizových letech vrátí v roce 2025 zpět do zisku.
To nám poskytne výrazný prostor na práci a další nárůst investic do nových modelů a inovací v řádu vyšších desítek milionů korun ročně. Připravujeme se na budoucí výzvy, abychom svým zákazníkům mohli nabídnout ty nejmodernější a nejspolehlivější produkty. Optimalizace nákladů a vývoj nových modelů jsou klíčovými kroky k dosažení tohoto cíle a k zajištění dlouhodobé spokojenosti zákazníků,“ dodal Róbert Harman, výkonný ředitel ZETOR TRACTORS.

Brněnská průmyslová firma se momentálně připravuje na výrobu vyspělejších modelů traktorů s vyšší přidanou hodnotou. Cílem změny směřování firmy je získat pevnou pozici na nejnáročnějších trzích v Evropě. V souvislosti se změnou výrobní a obchodní strategie podstupuje firma transformaci s níž souvisí také propuštění 160 zaměstnanců napříč celou společností. Výrobní kapacita potřebná k pokrytí požadavků trhu zůstane zachovaná. Další nábor zaměstnanců je naplánovaný na druhou polovinu roku 2025 a především pak na rok 2026.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!