IVECO a populární hudební skupina navázaly spolupráci

28 května 2024, 16:10

Na evropském turné skupiny Metallica nazvaném M72 World Tour se bude podílet firma IVECO. Jak k tomu došlo? IVECO se spojí se skupinou Metallica v rámci partnerství, které bylo oznámeno loni v listopadu v Barceloně při představení kompletně obnovené řady IVECO.

Iveco Metallica

„Když jsme se poprvé setkali se společností Iveco Group, sdělili nám svou vizi tohoto projektu a to, jak chtějí změnit budoucnost dopravy a emisí uhlíku. Hned jsme věděli, že cíle skupiny Metallica se s nimi shodují, a uvědomili jsme si obrovský potenciál pro snížení emisí CO2 u nákladních vozidel používaných v dopravě. Naše partnerství začíná v květnu 2024, kdy v Evropě odstartujeme světové turné M72 a vozidla IVECO poháněná zemním plynem, elektřinou a obnovitelnou naftou budou převážet naši techniku z města do města. Společně tak budeme moci přispět k závazku Iveco Group dosáhnout do roku 2040 nulových emisí uhlíku. Je úžasné, že se na tom můžeme podílet!“ komentovala to Metallica.

Společnost IVECO spolupracuje s rockovou kapelou na zajištění nízkoemisní dopravy na všech 9 zastávkách turné v Evropě (Mnichov, Milán, Vídeň, Helsinky, Kodaň, Oslo, Clisson, Varšava a Madrid) a dodá nákladní vozidla a minibusy poháněné zemním plynem, elektřinou a obnovitelnou naftou pro logistiku a přepravu koncertního vybavení skupiny Metallica. Vozidlo IVECO poháněné elektřinou z palivových článků se k multienergetickému vozovému parku připojí v závěru turné ve Španělsku.

Spolupráce s čerpací stanicí

IVECO bude také spolupracovat se společností Shell při tankování vozidel na trasách do míst konání koncertů, přičemž se bude spoléhat na síť čerpacích stanic této energetické společnosti.

„Jsme potěšeni, že můžeme vyrazit „down the highway“ s úžasnou Metallicou. Naše vozidla na alternativní pohon poháněná nízkoemisními palivy Shell pomohou snížit uhlíkovou stopu kapely během evropské M72 Tour. Vozový park na více energií, personalizovaný speciální edicí v barvách skupiny Metallica, bude při cestách po Evropě a na místech konání koncertů působit jako silný ambasador udržitelné dopravy,“ říká Luca Sra, prezident divize nákladních automobilů skupiny Iveco.

Iveco Metallica

„Společnost Shell spolupracuje se společností IVECO na snižování emisí v dopravě během celého životního cyklu s cílem poskytovat nízkouhlíkové pohonné hmoty, jako je Shell BioLNG a Shell Renewable Diesel. Například Shell BioLNG nabízí zákazníkům 100% snížení emisí CO2e* ve srovnání s naftou B7,“ uvedla Janine Albrecht-Webb, generální ředitelka Shell Commercial Road Transport Europe.

Podrobnosti o spolupráci Iveco – Metallica

Vozový park podporující evropskou část turné skupiny Metallica se bude skládat z 10 nákladních vozidel IVECO S-Way poháněných zemním plynem a ze 4 nákladních vozidel IVECO S-Way poháněných obnovitelnou naftou, která budou využívána k přepravě vybavení skupiny s využitím tankovací sítě společnosti Shell. Flotilu vozidel využívajících více energií doplní konvoj zajišťující další logistiku a podporu v podobě 2 nákladních vozidel IVECO S-eWay – prvního plně elektrického nákladního vozidla vyrobeného společností IVECO, 2 x IVECO S-Way LNG a jednoho IVECO S-Way poháněného obnovitelnou naftou. IVECO S-eWay Fuel Cell se připojí ke konvoji během španělských koncertů. Přepravu členů kapely zajistí mikrobus eDaily a autobus Evadys, sesterská společnost společnosti IVECO Bus.

S vozidly IVECO s alternativním pohonem udělá Metallica krok vpřed na cestě k dekarbonizaci. Udržitelnost životního prostředí a společenská odpovědnost jsou společnými základy, na nichž je založeno partnerství mezi společností IVECO a týmem Metallica.

Iveco Metallica

Flotila IVECO inspirovaná albem Metallica

IVECO Group Centro Stilo navrhlo speciální barevnou edici pro celý svůj vozový park, která se inspirovala albem 72 Seasons od skupiny Metallica, jež se zabývá proměnou prvních 18 let života v porovnání se 72 obdobími růstu a vývoje. Dekorace se vyznačuje černým designem se zářivě žlutými akcenty, které odrážejí album. Konkrétně na přední mřížce je zobrazeno logo Metallica, které symbolizuje partnerství mezi společností IVECO a kultovní rockovou kapelou.

Ve druhé polovině roku bude uvedena na trh limitovaná série 72 prémiových těžkých nákladních vozidel s výbavou inspirovanou značkou Metallica, která nadšencům nabídne možnost vlastnit část tohoto společného podniku.

Řidiči v centru pozornosti

Řidiči nákladních vozidel jsou středem pozornosti společnosti IVECO, což se odráží i v partnerství se společností Metallica, které bude zahrnovat aktivity, jež budou vyzdvihovat řidiče jako hlavní hrdiny. Speciální soutěž vyzývá řidiče všech značek vozidel, aby zaslali videa se svými výkony v rytmu hudby skupiny Metallica, přičemž mají šanci vyhrát vstupenky na koncert a úžasné ceny. Digitální nástroj MY METALLICA TRUCK umožní fanouškům vytvářet osobní pozadí s tématikou Metallicy, včetně jejich fotografií, které budou moci sdílet na sociálních sítích. Tyto iniciativy podtrhují závazek společnosti IVECO oceňovat a podporovat řidiče nákladních vozidel a jsou v souladu s hodnotami společnosti zaměřenými na řidiče.

Iveco Metallica

Koncert Metallicy se speciální zónou IVECO Village

S cílem zapojit do turné všechny zúčastněné strany bylo ve spolupráci se společností IVECO rezervováno více než 1 400 vstupenek pro zákazníky a zaměstnance skupiny Iveco, kteří mají možnost vyhrát vstupenky ve speciální soutěži. Ty bude společnost IVECO hostit v IVECO Village, jedinečné pohostinské zóně připravené v ikonickém stylu a barvách skupiny.

* CO₂e znamená ekvivalent oxidu uhličitého, což je měřítko používané k porovnání potenciálu různých skleníkových plynů ke globálnímu oteplování.

SHELL: Společnosti, do kterých Shell plc přímo a nepřímo investuje, jsou samostatné právní subjekty. V tomto textu se slovo „Shell“ používá pro označení společnosti Shell plc a jejích dceřiných společností obecně.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!