Ocenění za udržitelnost: ZF boduje s elektrickou centrální převodovkou CeTrax 2 dual pro užitková vozidla

7 května 2024, 15:23

Účast společnosti ZF na letošním veletrhu Bus2Bus v Berlíně začala dobře poté, co její moderní elektrický centrální pohon CeTrax 2 dual získal International busplaner Sustainability Prize 2024 v kategorii Náhradních dílů. Tato cena německého nakladatelství Huss oceňuje výrobce a dodavatele v odvětví autobusů a autokarů za jejich úsilí o vývoj komerčně efektivních produktů a postupů, které zároveň podporují udržitelnost životního prostředí.

ZF na Bus2Bus

CeTrax 2 dual je nová generace centrálního elektrického pohonu od společnosti ZF. Je navržena tak, aby se vešla do prostoru, kde by byla v běžném vozidle umístěna převodovka, což výrobcům umožňuje nabízet pohony s vnitřním spalovacím motorem i elektrické pohony na jedné platformě vozidla.

Bernd Wachter, obchodní ředitel společnosti ZF pro region EMEA, řekl: „Toto ocenění je dalším potvrzením toho, že technologie společnosti ZF jsou lídrem v elektrifikaci různých segmentů vozidel, což pomáhá průmyslu výrazně snižovat emise uhlíku.

„Toto uznání podtrhuje pozici společnosti ZF jako preferovaného vývojového partnera předních výrobců autobusů a autokarů, který z elektrifikačních technologií dělá efektivní alternativu k tradičním spalovacím motorům.“

CeTrax 2 dual je vybaven dvěma integrovanými 800voltovými měniči na bázi karbidu křemíku (SiC) a je schopen dodávat trvalý výkon 380 kW a špičkový točivý moment 24 700 Nm pro vozidla do 44 tun. Jeho třístupňová převodovka se dvěma e-aktuátory nejen optimalizuje účinnost, ale zajišťuje plynulou akceleraci a tichý provoz.

Ocenění bylo společnosti ZF předáno v předvečer veletrhu Bus2Bus v Berlíně (24. – 25. dubna 2024). Zde společnost ZF vedle CeTrax 2 dual představila své nejnovější inovace pro dekarbonizaci, bezpečnost a digitalizaci v oblasti autobusů a autokarů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!