Diamond Echo: Renault Trucks se chystá rozzářit Evropu

10 dubna 2024, 12:13

Renault Trucks vyrazí vůbec poprvé na turné po Evropě se 100 % elektrickým vozidlem. Renault Trucks T E-Tech, který se chlubí unikátním elektroluminiscenčním designem a nese jméno Diamond Echo, vyrazí 11. dubna 2024 na cestu z továrny v Bourg-en-Bresse, kde byl vyroben.

Diamond Echo: Renault Trucks

Během své cesty po Evropě najede vice než 10.000 kilometrů napříč 7 státy a v průběhu 60 zastávek představí dopravcům a příznivcům značky elektromobilitu v reálném provozu.

Renault Trucks se zavázal k energetické transformaci založené především na elektromobilitě a nabízí kompletní řadu 100 % elektrických vozidel, od elektrických nákladních kol o hmotnosti 650 kg až po tahače o hmotnosti 44 t a městská stavební vozidla. Dnes francouzský výrobce zahajuje turné po Evropě s elektrickým a elektroluminiscenčním vozidlem: Renault Trucks T E-Tech Diamond Echo.

Renault Trucks T E-Tech Diamond Echo je lakován elektroluminiscenční barvou. Toto nákladní vozidlo je výsledkem spolupráce řidičů a specialistů na design a lakování. Barva, která je založená na technologii Lumilor, se po vystavení elektrickému podnětu rozzáří. O její aplikaci na vozidlo se postarala společnost Demon Paint.

První 100% elektrické turné po Evropě

Renault Trucks T E-Tech Diamond Echo bude prvním 100 % elektrickým nákladním vozidlem, které od dubna do července absolvuje turné po Evropě. V rámci něj ujede více než 10.000 kilometrů v 7 zemích (Francie, Švýcarsko, Německo, Nizozemí, Belgie, Velká Británie a Španělsko) a během 60 zastávek budou mít dopravci a příznivci značky příležitost získat více informací k tématu elektromobility, jejím výhodám a zkušenostem z reálného provozu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!