Nový Volkswagen Crafter již brzy na trhu

9 dubna 2024, 11:12

V květnu 2024 dorazí na evropský trh zcela nový Volkswagen Crafter s rozsáhlou modernizací interiéru a novými technologiemi.

Volkswagen Crafter

Parametry nového modelu Crafter

Kabina řidiče byla kompletně přepracována a je nyní vybavena novou, vyspělejší generací informačních a zábavních systémů – podobně jako v elektrických modelech Volkswagen ID. Mezi novinky patří také digitální kokpit – Digital Cockpit, multifunkční volant, elektronická parkovací brzda a řada asistenčních systémů. Klíčovou výbavou je digitální hlasový asistent s integrovaným chatem ChatGPT.

Crafter je standardně vybaven digitální přístrojovou deskou: Digital Cockpit. Výrazným detailem interiéru modelu Crafter 2024 je nyní 10,3palcový nebo na přání 12,9palcový displej infotainmentu, který vychází z nové verze modulárního informačního a zábavního systému (MIB). Tento displej má nově vyvinuté grafické rozhraní a intuitivní navigaci v menu. Crafter dostal také nový systém online hlasového ovládání mnoha funkcí vozidla.

Nové a výhledové varianty systému

V jedné z možných variant výbavy je tento systém integrován s chatem ChatGPT, přičemž reaguje na běžné hlasové příkazy. Ruční brzda a spínač automatické převodovky byly přepracovány, stejně jako ovládání osvětlení, tlačítek v oblasti středové konzoly a všechny výdechy ventilace.

Všechny nové verze modelu Crafter budou v budoucnu sériově vybaveny následujícími systémy:

  • Front Assist (autonomní nouzové brzdění se sledováním cyklistů a chodců)
  • Lane Assist (systém udržování v jízdním pruhu), dynamické zobrazení dopravních značek, omezovač rychlosti a na přání dostupný akustický Park Distance Control pro oblast zadní části vozidla
  • Poprvé bude u nového modelu Crafter na přání k dispozici funkce Travel Assist
  • Ve spojení s funkcí Travel Assist se ve vozidle Crafter objeví také funkce Emergency Assist

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!