Hyundai Motor a Iveco Group rozšiřují své partnerství s cílem prozkoumat spolupráci v oblasti elektrických těžkých nákladních vozidel na evropských trzích

26 března 2024, 9:59

Obě společnosti podepsaly dohodu o společném záměru (tzv. Letter of Intent), kterou posílily své partnerství s výhledem na řešení elektrických těžkých nákladních vozidel, včetně elektrických nákladních vozidel na baterie i elektrických nákladních vozidel s palivovými články pro evropské trhy. Obě společnosti očekávají, že využitím pokročilých technologií a aktiv každé ze stran urychlí přechod k udržitelné budoucnosti.

Hyundai Motor Company a Iveco Group (EXM: IVG) posilují své partnerství s cílem podpořit inovace v odvětví užitkových vozidel.

Od zahájení spolupráce v březnu 2022 dosáhly Hyundai Motor a Iveco Group řady významných milníků. Zejména v září 2022 představily na dopravní akci IAA v Hannoveru první elektromobil IVECO eDaily s palivovými články. Následovala premiéra vozidla IVECO BUS E-WAY H2 v říjnu 2023 na veletrhu Busworld v Bruselu. Naposledy, v únoru letošního roku, obě společnosti oznámily podpis dohody o dodávkách plně elektrického lehkého užitkového vozidla s označením IVECO pro Evropu, založeného na platformě eLCV společnosti Hyundai.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!