E.M.T.: Diagnostické nástroje Knorr-Bremse pro aftermarket se softwarem Jaltest společnosti Cojali

4 března 2024, 11:35

V důsledku akvizice většinového podílu ve španělské společnosti Cojali, která je specialistou ve svém oboru, společnost Knorr-Bremse aktivně pracuje na migraci všech stávajících softwarových balíčků pro diagnostiku nákladních vozidel a přívěsů (tj. NEO a ECUtalk®) na společný softwarový balíček pro diagnostické aplikace známý jako Knorr-Bremse Diagnostics.

Knorr-Bremse Diagnostics vychází z uživatelského rozhraní a koncepce pracovních postupů diagnostického softwaru Jaltest Allmakes CVS (vyvinutého společností Cojali), a poskytuje exkluzivní přístup k diagnostickým funkcím a technickému obsahu pro systémy Knorr-Bremse. Software Knorr-Bremse Diagnostics musí být používán ve spojení s hardwarem Jaltest Link od společnosti Cojali. V důsledku toho budou všechny nové diagnostické služby pro systémy Knorr-Bremse, včetně nejnovější generace modulů Trailer EBS (iTEBS X), dostupné výhradně s Knorr-Bremse Diagnostics. Cílem je vydat plně integrovaný softwarový balíček Knorr-Bremse Diagnostics do poloviny roku 2024.

Softwarové balíčky dostupné během přechodné fáze do poloviny roku 2024: NEO Green pro diagnostiku nákladních vozidel a ECUtalk® pro „starší“ systémy přívěsů, Jaltest pro iTEBS X.

Plně integrované řešení po polovině roku 2024: Knorr-Bremse Diagnostics pro všechny systémy Knorr-Bremse, založené na softwaru Jaltest a využívající hardware Jaltest Link.

Softwarové balíčky v přechodné fázi do poloviny roku 2024 a dále: Během přechodné fáze do poloviny roku 2024 budou diagnostické softwarové balíčky kompatibilní s následujícím vybavením: Hardware a software pro diagnostiku přívěsů a návěsů:

  • UDIF: Tento hardware slouží k diagnostice systémů přívěsů TEBS G2, TEBS 4 a KB4TA s ECUtalk®
  • Jaltest Link: Diagnostikujte iTEBS X (podmínka: licence Knorr-Bremse Diagnostics) a TEBS G2, TEBS 4 s ECUtalk®

Hardware a software pro diagnostiku nákladních vozidel:

  • UDIF nebo Jaltest Link: Diagnostikujte všechny systémy vozidla pomocí NEO Green V22.

Poznámka: Platnost této licence NEO končí po 1 roce. Jakmile bude v polovině roku 2024 uveden na trh kompletní diagnostický balíček Knorr-Bremse, bude možné jej použít k diagnostice jakéhokoli systému nákladních vozidel a přívěsů Knorr-Bremse pomocí hardwaru Jaltest Link. V důsledku těchto změn budou nové systémy Knorr-Bremse podporovány pouze a výhradně pomocí softwaru Knorr-Bremse Diagnostics založeného na systému Jaltest (v důsledku toho nebudou k dispozici žádné další aktualizace posledních vydaných verzí NEO a ECUtalk®). Stávající softwarové balíčky lze používat i nadále, dokud jsou platné příslušné uživatelské licence. Knorr-Bremse Diagnostics software, a to buď jako doplněk pro stávající uživatele softwaru Jaltest, nebo jako samostatná verze pro zákazníky, kteří požadují náhradu softwaru NEO nebo ECUtalk®, musí být zakoupen prostřednictvím autorizovaného distributora hardwaru a softwaru Jaltest. V následujících tabulkách je zvýrazněn podporovaný hardware a software a také požadované softwarové licence pro diagnostiku nákladních vozidel nebo přívěsů a návěsů.

Diagnostika systému NEO – postupné ukončování

Sady diagnostického vybavení K019470N00 a K025340N00 již nebudou k dispozici z důvodu vyprodání zásob a z důvodu stažení z prodeje. Doporučujeme objednat příslušnou základní sadu Jaltest Link Truck & Trailer Starter Kit 79001024 u autorizovaných prodejců Jaltest. Jedním z nich je i Společnost E.M.T. s.r.o., dlouholetý dodavatel výrobků firmy Knorr-Bremse.

Zařízení Jaltest je podporováno systémem NEO Green 22.x a ECUtalk®, a od poloviny roku 2024 také softwarem Knorr-Bremse Diagnostics. Knorr-Bremse Diagnostics vychází z uživatelského rozhraní a koncepce pracovních postupů diagnostického softwaru Jaltest pro více značek užitkových vozidel, který vyvinula společnost Cojali, a bude poskytovat exkluzivní přístup k diagnostickým funkcím a technickému obsahu pro systémy Knorr-Bremse.

Složení základní sady Jaltest Link Truck & Trailer Starter Kit 79001024 Software Knorr-Bremse Diagnostics musí být používán ve spojení s hardwarem Jaltest Link od společnosti Cojali.

Další informace naleznete na stránkách firmy E.M.T.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!