IVECO bude nabízet vozidlo vyráběné společností Hyundai

6 února 2024, 12:16

Do evropské nabídky společnosti IVECO bude zařazeno lehké užitkové vozidlo s elektrickým pohonem založené na platformě Hyundai Global eLCV. Společnosti odhalily podrobnosti právě uzavřeného partnerství.

IVECO rozšiřuje nabídku… konkurentem Daily

Společnosti Hyundai Motor Company a IVECO Group oznámily uzavření dohody o dodávkách plně elektrického lehkého užitkového vozidla IVECO pro Evropu, založeného na platformě Hyundai Global eLCV. Novinka se zařadí do nabídky elektrických lehkých užitkových vozidel skupiny IVECO a rozšíří tak její portfolio těchto vozidel vedle dodávky IVECO Daily.

Slavnostního podpisu v sídle společnosti Hyundai Motor Company v jihokorejském Soulu se zúčastnili Jaehoon Chang, prezident a generální ředitel společnosti Hyundai Motor Company, Ken Ramírez, výkonný viceprezident a ředitel divize Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business společnosti Hyundai Motor Company, Gerrit Marx, generální ředitel skupiny IVECO, a Luca Sra, prezident divize Truck Business Unit skupiny IVECO.

Společnosti Hyundai Motor a IVECO Group zahájily spolupráci v březnu 2022 a od té doby dosáhly konkrétních výsledků souvisejících s užitkovými vozidly na vodíkový pohon, včetně společného vývoje vozidla eDAILY FCEV a uvedení městského autobusu E-WAY FCEV na trh. Nová dohoda znamená nejen rozšíření partnerství o širší škálu ekologicky šetrných řešení, ale také zdůrazňuje společný závazek obou společností urychlit přechod na uhlíkově neutrální mobilitu a dopravu.

Elektrické IVECO na platformě eLCV – podrobnosti

Vozidlo s logem IVECO bude prvním exportním modelem využívajícím novou globální plně elektrickou platformu Hyundai pro lehká užitková vozidla (eLCV) – určenou pro užitková vozidla s celkovou hmotností od 2,5 do 3,5 tuny. Platforma zahrnuje nejnovější technologie Hyundai pro příští generaci BEV s nízkopodlažní konstrukcí, která umožňuje lepší využitelnost při nakládání a přepravě nákladu a je navržena tak, aby splňovala vznikající potřeby budoucích elektrifikovaných užitkových vozidel na trhu.

V rámci partnerství bude Hyundai vyrábět a dodávat podvozky s kabinou IVECO pro evropský trh, zatímco IVECO Group bude na místě upravovat a distribuovat kompletní vozidla výhradně prostřednictvím svých prodejních kanálů. Nový produkt skupiny IVECO založený na platformě Hyundai Global eLCV bude mít premiéru na letošním veletrhu IAA Transportation 2024, který se bude konat od 16. do 22. září 2024 v německém Hannoveru.

Luca Sra, prezident divize nákladních vozidel skupiny IVECO, řekl: „Jedinečné partnerství mezi IVECO Group a Hyundai Motor Company je dalším významným krokem vpřed. Uvedení tohoto nového plně elektrického vozidla je obzvláště vzrušující pro evropský trh, kde jsou distribuce, městské a příměstské dodávky klíčovými úkoly logistických operátorů. Jsme přesvědčeni, že tato dohoda nejen posílí naši nabídku produktů, ale také prohloubí náš vztah se společností Hyundai a připraví půdu pro další společné projekty, které přispějí k udržitelnější společnosti.“

„Těšíme se na další rozšíření produktového portfolia našeho partnerství s využitím naší nové platformy plně elektrických lehkých užitkových vozidel,“ řekl Ken Ramírez, výkonný viceprezident a vedoucí globální divize užitkových vozidel a vodíkového hospodářství společnosti Hyundai Motor Company. „Věříme, že naše globální platforma eLCV v kombinaci se zkušenostmi skupiny IVECO na evropském trhu bude transformační silou na trhu lehkých užitkových vozidel, která pomůže urychlit budoucnost bezemisní dopravy v Evropě.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!