Novým ředitelem společnosti Schaeffler Production v České republice se stane Vojtěch Kráčmar

11 prosince 2023, 15:44

Vojtěch Kráčmar se od 1. ledna 2024 ujme funkce ředitele společnosti Schaeffler Production v České republice a nahradí tak svého předchůdce Gabriela Michalce, který tuto funkci zastával čtyři roky. Na pozici ředitele, který bude zodpovědný za dva výrobní závody společnosti Schaeffler v Lanškrouně a Svitavách, přichází z postu manažera kvality.

Schaeffler

Ve společnosti Schaeffler působí od roku 2011, kdy po ukončení vysokoškolského studia na ČVUT v Praze nastoupil do společnosti jako praktikant a postupně prošel všemi odděleními. Následně pracoval několik let na pozicích spojených s kvalitou – jak z pohledu výroby, tak z pohledu dodavatele. V roce 2017 se stal vedoucím oddělení kvality v závodě Svitavy. Během své dosavadní profesní kariéry se podílel na nastavení řízení kvality podle požadavků mezinárodních norem a byl také u náběhu nové generace termoregulačního modulu. Tento klíčový výrobek společnosti Schaeffler Production CZ, zajišťuje tepelné řízení provozu motoru a má uplatnění v automobilovém průmyslu.

V roce 2020 došlo pod jeho vedením ke sloučení oddělení kvality v závodech Lanškroun a Svitavy do jednoho organizačního celku pro efektivnější řízení a sdílení znalostí.

Dva české výrobní závody ve Svitavách a Lanškrouně se budou v budoucnu profilovat jako výhradní dodavatel Tier1 pro automobilový segment. Široké portfolio bude zahrnovat výrobky od jednoduchých vstřikovaných katalogových dílů až po komplexní chladicí jednotky s vlastním řídicím systémem.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!