Společnost Apollo Tyres začíná dodávat pneumatiky třídy A pro dálkové návěsy

23 října 2023, 14:50

Společnost Apollo Tyres začala nabízet pneumatiky EnduMile LHT, první model značky určený pro dálkové návěsy (LHT). Jedná se také o první nákladní model od společnosti Apollo Tyres, který získal hodnocení A v oblasti valivého odporu.

Apollo Tyres

Nový produkt bude nejúspornější nákladní pneumatikou, jakou kdy společnost Apollo Tyres v Evropě a na celém světě vyrobila. Dezén běhounu „free-rolling”, navržený speciálně pro nápravy návěsů, využívá kompaktní drážku uprostřed, která napomáhá přilnavosti a zajišťuje efektivní výkon, přičemž poskytuje hodnocení A pro hlučnost na silnici.

Pneumatika se údajně vyznačuje širokou a stabilní kontaktní plochou, která optimalizuje rozložení zatížení. Díky zcela nové polymerové a plnicí směsi má být snížen valivý odpor a zároveň zajištěna stálá úroveň přilnavosti na mokrém povrchu. Inovativní směs je také navržena tak, aby pomáhala odolávat teplotním změnám při dlouhodobém používání a zachovala tak výkonnost a životnost pneumatiky. Pneumatika EnduMile LHT využívá pevnou kostru, jejímž cílem je usnadnit protektorování a zajistit nižší náklady po celou dobu životnosti.

Pneumatika se vyrábí v nejmodernějším závodě společnosti Apollo Tyres v maďarském Gyöngyöshalász a prošla více než dvouletým testovacím procesem. Pod vedením evropského výzkumného a vývojového týmu společnosti Apollo Tyres se sídlem v Nizozemsku prošla pneumatika EnduMile LHT virtuálním i reálným testováním, aby vznikl produkt, který je dnes na trhu.

„Ze strany zákazníků se zvýšila poptávka po uvedení pneumatiky tohoto typu na trh a široká škála jejích schopností nám dává důvod k optimismu, že přebere část prodeje zavedeným konkurentům. Náš výzkumný a vývojový tým neúnavně pracoval na vývoji pneumatiky, která má výjimečně nízkou úroveň valivého odporu a zároveň nastavuje nejvyšší standardy z hlediska dojezdu vozidla, jízdních vlastností a dlouhodobé životnosti, což jsou tři klíčové oblasti pro trh dálkových pneumatik,“ komentoval John Nikhil Joy, ředitel evropských nákladních a zájezdových pneumatik společnosti Apollo Tyres.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!