Společnost Schaeffler plánuje koupit výrobce komponentů pro elektromobily a automobily se spalovacím motorem

13 října 2023, 11:37

Jeden z gigantů na trhu s automobilovými součástkami podal nabídku na koupi společnosti, která vyrábí komponenty pro elektrické a spalovací automobily. Nabízená částka je impozantní. Podaří se obchod uskutečnit?

© Vitesco Technologies

Cesta k elektrifikaci podle společnosti Schaeffler

Společnost Schaeffler nabízí odkoupení Vitesco Technologies. Nabídka činí 3,6 miliardy eur. Pokud se transakce uskuteční, společnost Schaeffler výrazně rozšíří své portfolio věnované elektromobilům.

Vitesco se v současnosti zabývá především komponenty pro spalovací motory, ale divize elektrických pohonů v poslední době výrazně roste. Schaeffler se stále potýká s přechodem na elektromotory.

„Spojením podniků vznikne přední společnost zabývající se pohybovými technologiemi se čtyřmi specializovanými divizemi a tržbami ve výši přibližně 25 miliard eur,“ uvedla společnost.

Holdingy ovládané rodinou Schaeffler již vlastní 49,9 % společnosti Vitesco, která byla vyčleněna z Continentalu v roce 2021. Schaeffler je rovněž významným akcionářem společnosti Continental.

Velkorysá nabídka společnosti Schaeffler

Společnost Schaeffler nabízí 91 eur za akcii, což je o 21 % více než páteční cena na burze. Zástupci společnosti uvedli, že nabídka nebude podmíněna minimálním podílem přijatých akcií. Firma Schaeffler očekává, že transakce bude dokončena nejpozději do ledna 2024.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!