Scania Super je nejúspornějším automobilem, DAF XF je volbou řidičů

27 září 2023, 11:47

Ve srovnávacím testu European Truck Challenge, kterou pořádá časopis Truck and Trailer Welt, zvítězila Scania Super díky tahači 420R s pohonnou jednotkou Super. Model DAF XF 450 získal ocenění Drivers Choice.

Cenu za nejúspornější nákladní automobil získala Scania díky nižší průměrné spotřebě, a to o 4,9 % než dosáhla konkurence. Dopravci, kteří bojují se zvýšenými náklady na pohonné hmoty, se tak dočkají markantních úspor, když se Scanií Super při ročním nájezdu 150.000 km ušetří zhruba 3.000 eur.

„Na naše prvenství jsme velmi hrdí. Jedná se o další potvrzení vedoucího postavení Scanie jako značky s nejnižší spotřebou paliva,“ říká Julian Modro, vedoucí oddělení průmyslových řešení společnosti Scania Trucks a dodává: „Testy provedené nezávislými novináři potvrzují, že naše nákladní vozy Super mají prim v úspoře spotřeby paliva ve srovnání s konkurencí a navíc přinášejí výrazné snížení emisí CO2.“

Letos se srovnávací test European Truck Challenge (ETC) zaměřil na nákladní vozy určené pro dálkovou přepravu s výkonem do 450 koní a točivým momentem v rozmezí 200 až 2 400 Nm. K účasti v německém testu byly přizváni všichni významní evropští výrobci a testy uskutečnily na silnicích jižně od Hannoveru na konci letošního května.

„Truck and Trailer Welt pořádá soutěž European Truck Challenge na veřejných komunikacích a využívá kombinaci různých vlastností silnic,“ vysvětluje Modro a dodává: „Jejich test věrně kopíruje to, s čím se běžní uživatelé nákladních vozidel setkávají při svých cestách, a průměrná spotřeba je tak v reálných situacích identická.”

Ocenění Drivers Choice pro DAF

Model DAF XF 450 opět ukázal jako nejlepší vozidlo pro majitele i řidiče. Překonal konkurenci z hlediska nejnižších provozních nákladů a získal prestižní ocenění „Drivers Choice“.

„V rámci testu European Truck Challenge 2023 zapůsobil na řidiče testu ETC zejména jeden tahač: DAF XF 450 nové generace,“ řekl Philipp Bönders, šéfredaktor časopisu Truck & Trailer World. „Žádná jiná kabina v testu nenabízela větší pohodlí, lepší vybavení nebo atraktivnější design. Model DAF XF 450 byl po právu odměněn nejvyšším skóre v hodnocení řidičů, což vedlo k ocenění ETC Drivers Choice Award za rok 2023.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!