FPT Industrial a Reefilla: Projekt, který dává druhý život bateriím do elektromobilů

17 července 2023, 9:16

Společnost FPT Industrial, mezinárodní dodavatel pohonných řešení s nízkým dopadem na životní prostředí, včetně baterií pro elektrická lehká užitková vozidla, autobusy a minibusy, a Reefilla, inovativní turínský startup nabízející první prediktivní mobilní nabíjecí službu, zahájily pilotní projekt, jehož cílem je dát druhý život bateriím z elektrických užitkových vozidel, zejména modelu eBS37, který se používá ve vozidlech IVECO eDAILY a minibusech.

FPT Industrial a Reefilla

Společnosti FPT Industrial a Reefilla spojily své síly v rámci projektu, jehož cílem je opětovné využití baterií elektrických vozidel po uplynutí jejich životnosti. Navrhované řešení rovněž zajišťuje plnou udržitelnost a soulad s novými evropskými předpisy.

Některé baterie eBS37, které vyrábí společnost FPT Industrial ve svém závodě v Turíně, kde se vyrábějí také e-nápravy pro lehká a těžká užitková vozidla, minibusy a vozidla s vysoký, výkonem, budou dodány společnosti Reefilla, až přestanou být vhodné jako pohon do vozů. Startup obnoví moduly baterií a více než 50 % jejich vnitřních součástí. Tyto součástky pak budou instalovány do mobilních napájecích bank Fillee společnosti Reefilla, které budou využívány k dobíjení elektrických vozidel jejich klientů. Díky použití dílů z vysoce výkonných baterií eBS37 počítá společnost Reefilla s výrazným zvýšením nabíjecí kapacity svých powerbank Fillee.

Jako značka, která má udržitelnost projektů, procesů a produktů v krvi, vyvinula společnost FPT Industrial tento pilotní projekt s Reefillou na základě konsolidovaného přístupu Open Innovation, který vytváří hodnotu prostřednictvím partnerství se špičkovými technologickými startupy. Tato agilní a úspěšná strategie umožňuje společnosti FPT Industrial urychlit svou cestu technologických inovací udržitelnou cestou a zařadit se po bok nových inovativních podniků v rámci svého průmyslového ekosystému.

„Kromě významných důsledků v podobě druhého života baterií a udržitelnosti celého procesu,“ říká Andrea Cugnini, vedoucí obchodní linie ePowertrain společnosti FPT Industrial, „tento pilotní projekt s firmou Reefilla ukazuje, že nadnárodní společnosti a startupy nejen mohou, ale dokonce musí spolupracovat při výměně nápadů a zavádění inovativních řešení.“

„Inovovat znamená představovat si budoucnost v podobě nových přístupů; jsme rádi, že jsme se setkali se stejnými ambicemi a cíli u tak velkého hráče, jako je společnost FPT industrial,“ říká Marco Bevilacqua, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Reefilla. „Přenést italskou průmyslovou excelenci do startupu bylo všechno, jen ne jednoduché, ale výrazně to urychlil tým odhodlaný ke změnám a s představivostí, která je dokáže realizovat – což jsou stejné hodnoty, na kterých je založena společnost Reefilla.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!