Kopřivnická Tatra bude poprvé vystavovat na veletrhu DEFEA v Řecku

3 května 2023, 15:19

Ve dnech 9. až 11. května 2023 se bude v Athénách konat druhý ročník veletrhu Defence Exhibition Athens (DEFEA) 2023. Veletrh je určen pro odborníky z oblasti obrany, bezpečnosti, vojenství, policie, záchranných složek a dalších souvisejících sektorů. Na veletrhu bude oficiálně zastoupena i Česká republika a mezi českými vystavovateli se prostřednictvím své dceřiné společnosti Tatra Export představí automobilka Tatra Trucks.

Veletrh DEFEA navazuje na tradici výstav DEFENDORY a je největším veletrhem obranného a bezpečnostního průmyslu ve Středomoří, přestože se bude konat teprve jeho druhý ročník. Podobně jako v roce 2021 nabídne přehled nejnovějších technologií, produktů a služeb pro pozemní síly, námořnictvo, letectvo i kybernetickou nebo elektronickou bezpečnost a bude doprovázen bohatým programem konferencí, seminářů, workshopů a živých ukázek.

Do Athén vyšle své zástupce i společnost Tatra Export, zastupující automobilku Tatra Trucks. V expozici představí celé portfolio modelových řad Tatra Force a Tatra Phoenix určených pro vojenské aplikace. Doménou prezentace bude nové provedení těžkého logistického vozu Tatra Phoenix s podvozkem 8×8, který je vybaven pancéřovanou kabinou odpovídající standardům NATO.

Veletrh DEFEA pořádá společnost ROTA pod záštitou řeckého ministerstva národní bezpečnosti ve spolupráci s řeckou asociací výrobců obranného průmyslu. V roce 2021 na něm vystavovalo 315 účastníků z 22 zemí, navštívilo jej přes 12 tisíc návštěvníků a 45 oficiálních delegací, včetně delegace AČR v čele s tehdejším náčelníkem generálního štábu arm. gen. Alešem Opatou.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!