Společnost ZF představila 5G Campus Network na své zkušební dráze pro užitková vozidla Jeversen

12 dubna 2023, 14:57

Připravenost na budoucnost: ZF provozuje svou vlastní síť 5G Campus Network, která podporuje pokrok průmyslu užitkových vozidel směrem k autonomnímu řízení a řešením založeným na „velkých datech“.

Divize řešení pro užitková vozidla (CVS) společnosti ZF zdůraznila svůj závazek rozvíjet „Next Generation Mobility“ investicemi do špičkové digitální konektivity 5G. Vybavení zkušební dráhy pro užitková vozidla v německém Jeversenu vlastní výkonnou sítí umožňuje lepší testování s podporou „velkých dat“, která stále více usnadňují další úrovně mobility jako služby (MaaS) a dopravy jako služby (TaaS). To zahrnuje podporu vývoje autonomního řízení 4. a 5. úrovně, které vyžaduje bezproblémovou konektivitu a obrovské možnosti správy dat umožňující autonomní řízení vozidel a nejvyšší úroveň bezpečnosti.

„Naše první testovací dráha vybavená sítí 5G představuje další významný milník ve strategii skupiny ‚Next Generation Mobility,“ řekl Dr. Christian Brenneke, senior viceprezident pro produktové inženýrství v divizi řešení pro užitková vozidla společnosti ZF. „Zajištění toho, abychom i nadále podporovali naše zákazníky přísně testovanými, špičkovými inovacemi, nám umožní naše pokročilé síťové připojení.“

„Nová síť je založena na otevřené inteligentní rádiové přístupové síti využívající virtualizovanou, cloudovou a otevřenou architekturu a zajišťuje stabilní přenosovou infrastrukturu s nízkou latencí a vysokou bezpečností,“ zdůrazňuje Dr. Rolf Reinema, viceprezident pro IT pracoviště, IT infrastrukturu a provoz a IT bezpečnost ve společnosti ZF. „Dokáže bezpečně přenášet příkazy do a z vozidel téměř v reálném čase, její schopnost rychlého předávání zajišťuje bezproblémový end-to-end tok dat v pohybujících se vozidlech.“

„Trvalo nám pouhých šest měsíců, než jsme vytvořili tento systém pro vnitřní i venkovní pokrytí pomocí antén, které optimálně zajišťují spolehlivé předávání dat mezi základnovými stanicemi, a to i při vysokorychlostních manévrech vozidla,“ dodal Dr. Reinema.

Neomezené možnosti digitálního připojení ‘Next Generation Mobility’

Zkušební dráha ZF v Jeversenu, která se nachází v německém Dolním Sasku, obsahuje směs zatáček, rovinek a úseků s nízkou rychlostí, což kopíruje širokou škálu silničních podmínek a simuluje tak skutečné situace. Kombinace této konfigurace dráhy s pokročilými možnostmi 5G umožní společnosti ZF dále emulovat různé případy použití autonomního řízení, od nízkorychlostního automatizovaného provozu na parkovišti až po vysokorychlostní provoz na dálnici. Umožňuje také propojení s infrastrukturou u silnic, jako jsou semafory a závory. Díky nezávislosti na poskytovatelích mobilních služeb může společnost ZF rychle a flexibilně přizpůsobit areálovou síť měnícím se technologickým požadavkům a rychle ji rozšířit tak, aby podporovala budoucí inovace.

Síť společnosti ZF dále zlepšuje digitální a kybernetickou bezpečnost, flexibilitu a spolehlivost globálního testovacího zařízení a podporuje bezproblémový vzdálený přístup a přenos dat z testovacích vozidel do cloudového úložiště a rychlé stahování. Novou síť budou využívat také výrobci, dodavatelé, průmysloví partneři a další hosté zařízení ZF v Jeversenu. Síť zahrnuje vysoce kvalitní audio a video přenosy z pohyblivých předváděcích vozidel a kamer na trati, které lze bez problémů přenášet do návštěvnického centra a demonstrovat tak nejnovější inovace společnosti ZF.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!