Nová verze elektrobusu Urbino 18 na Elekbu 2023

29 března 2023, 12:06

Během 14. ročníku veletrhu Elekbu předvede Solaris zcela nový přírůstek do své nabídky, kloubový elektrobus se dvěma elektricky poháněnými nápravami. Elektrobus Urbino 18 se představí na stánku Solarisu č. 53.

Solaris Urbino 18

Největší německá konference a výstava e-busů se již 14 let zabývá tématy, která jsou zásadní jak pro toto odvětví, tak pro e-mobilitu ve veřejné dopravě. Letošní ročník se zaměří na následující témata: Jak může veřejná doprava ještě lépe dosáhnout cílů v oblasti ochrany klimatu? Jaká inovativní řešení mohou podpořit dosažení tohoto cíle? A jak můžeme uspět v transformaci dopravy, aby se stala udržitelnější?

Na stánku Solarisu bude k vidění kloubový elektrobus Urbino 18, vybavený dvěma hnacími nápravami a bateriemi Solaris High Energy s kapacitou přes 550 kWh. Solaris rozšířil svou nabídku e-busů o kloubový autobus s větším výkonem, aby zaručil ještě lepší provozuschopnost a výkonnost 18metrového autobusu na náročných trasách a při jízdě do kopce.

Baterie namontované v elektrobusu Urbino 18 lze nabíjet buď ze zásuvky, nebo prostřednictvím pantografu. Energie se přenáší na jeho čtyři motory o výkonu 125 kW, které jsou namontovány v obou hnacích nápravách. Do kloubového elektrobusu Solaris Urbino 12 se vejde až 40 normálních sedadel plus 2 sklopná, z toho 16 přístupných z nízké podlahy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!