Ford F-MAX po liftingu – známe technické údaje nové verze

28 února 2023, 12:19

Německá divize společnosti Ford Trucks zveřejnila informace o nové verzi vlajkové lodi tureckého výrobce, tahače F-MAX. Vozidlo dostane nový systém řízení a výkonnější a zároveň úspornější motor.

Ford

Nový Ford F-MAX – co se změnilo?

Nejvýznamnější změnou modernizovaného Fordu F-MAX je nový motor Ecotorq, který bude k dispozici v nejvyšší katalogové verzi. Podle Fordu poskytuje výkon 500 k a točivý moment 2500 Nm. Vůz bude vybaven modernizovaným systémem brzdění motorem, což se projeví úsporou paliva až o 5,5 % oproti předchozí verzi. Řidič navíc bude moci zvolit režim ECO Plus, který sníží výkon motoru na 450 k – s cílem přizpůsobit jízdní režim geografickým podmínkám pro co nejnižší spotřebu. F-MAX bude k dispozici s palivovou nádrží o objemu až 1350 litrů.

Nový systém řízení Ford F-MAX

Nový Ford F-MAX bude vybaven elektrohydraulickým řízením, které údajně zlepšuje jízdní komfort a snižuje zátěž u řízení o 70 % ve srovnání s předchozí konstrukcí. Navíc bude možné volit mezi třemi režimy řízení v závislosti na podmínkách: komfortní režim, který vyžaduje od řidiče co nejmenší úsilí při řízení a je nejvhodnější pro použití v městském provozu a při manévrování, vyvážený režim, jehož cílem je zajistit optimální chování řízení, a nakonec stabilní režim, který je nejvhodnější pro dlouhé vzdálenosti, jenž má za cíl stabilizovat řízení a zajistit, aby minimální pohyby volantu neovlivňovaly dráhu jízdy.

Ford F-MAX – změna vzhledu

Po faceliftu dostane Ford F-MAX novou černou masku chladiče a nové chromované lišty. Černé akcenty se objeví na prvcích karoserie, jako jsou podběhy kol a kliky dveří. Prahy dveří dostanou novou ochranu. Tento balíček změn ponese název “Luxury pack” a je možné, že bude k dispozici pouze za příplatek.

Vůz však dostane nové LED světlomety, které lépe osvětlí silnici. Změn se dočká také informační a zábavní systém. Dotykový displej s úhlopříčkou 7,2 palce bude řidiči poskytovat více užitečných jízdních parametrů. Seznam výbavy (částečně na přání) bude zahrnovat navigaci, funkci hands-free soupravy, Android Auto a kompatibilitu s Apple CarPlay a Bluetooth. Osvětlení přístrojové desky a dotykového displeje získá funkci automatického stmívání s přepínáním den/noc v šesti režimech.

Takzvaná technologie ConnecTruck umožní bezdrátovou aktualizaci softwaru a vzdálený dohled. V případě nepředvídaných závad bude k dispozici dálková diagnostika – vozidlo se spojí s call centrem prodejce.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!