GEFCO mizí z trhu, nyní je to CEVA Logistics

25 ledna 2023, 11:03

Značka GEFCO přestává existovat a nyní je to CEVA Logistics. V rámci integrace CEVA Logistics oznamuje vytvoření nové oblasti poskytování služeb – Finished Vehicle Logistics (FVL).

Pro ujasnění připomínáme, že v červenci 2022 skupina CMA CGM, jejíž součástí je CEVA Logistics, získala společnost GEFCO, která se specializuje na logistiku v automobilovém průmyslu. V současné době se dokončuje integrace převzaté společnosti do struktur firmy CEVA. Tento proces by měl být celosvětově dokončen v roce 2023.

Historie společnosti GEFCO sahá až do roku 1949, kdy ji založil francouzský výrobce automobilů Peugeot. Ročně divize FVL společnosti GEFCO přepravila přibližně 4 miliony vozidel s využitím vozového parku 1.600 nákladních vozidel, téměř 3 000 nákladních vagónů a více než 100 přepravních kontejnerů.

CEVA Logistics nabízí celou řadu globálních logistických služeb, včetně smluvní, letecké, námořní a pozemní přepravy a také transport nových vozidel. Díky akvizici a integraci se společností GEFCO je CEVA nyní největší francouzskou logistickou společností (od roku 2019 se sídlem v Marseille) a globálním lídrem v oblasti logistických řešení pro automobilový průmysl.

Rozvoj služeb FVL

Za rozvoj služeb FVL bude zodpovědný Emmanuel Cheremetinski, který dříve působil jako provozní ředitel společnosti GEFCO. Jako globální produktový lídr v oblasti logistiky hotových vozidel povede Cheremetinski globální tým přibližně 4.000 zaměstnanců. Nabídka bude zahrnovat také řešení FVL, která v současné době CEVA poskytuje na regionální úrovni. Zbývající část činnosti společnosti GEFCO, zejména v oblasti smluvní logistiky a pozemní dopravy, bude připojena k činnostem, které již CEVA provozuje.

Přepravce pro automobilovou logistiku

Společnost CEVA již před akvizicí společnosti GEFCO spolupracovala se 14 z 15 největších světových výrobců automobilů a globálních dodavatelů automobilových dílů a poskytovala různá logistická řešení, včetně řešení „inbound to manufacturing” a „component and aftermarket”. Nyní, po doplnění této nabídky o komplexní distribuci a přepravu vozidel, může CEVA nabízet globálním automobilovým společnostem komplexní logistická řešení v celém životním cyklu výrobku.

„Flexibilní logistika, kterou slibujeme, vyžaduje vysokou úroveň odborných znalostí. Proto pokračujeme v růstu, a to jak z hlediska rozsahu, tak z hlediska zkušeností, abychom společně s našimi zákazníky vytvářeli hodnoty. Společně s novými kolegy, kteří přišli ze společnosti GEFCO, můžeme poskytovat globální a komplexní služby společnostem v širokém spektru průmyslových odvětví, včetně automobilového průmyslu. S podporou skupiny CMA CGM se těšíme na další růst, protože se chceme zařadit mezi tři největší světové provozovatele 3PL,“ říká Mathieu Friedberg, generální ředitel společnosti CEVA Logistics.

„Vzhledem k tomu, že automobilový průmysl prochází významnou transformací, integrace vyspělé organizace pro přepravu hotových vozidel staví společnost CEVA do velmi silné pozice. Díky našim jedinečným odborným znalostem a řešením ve všech fázích dodavatelského řetězce v automobilovém průmyslu již můžeme vyvíjet komplexní řešení pro toto odvětví,“ řekl Guillaume Col, výkonný viceprezident společnosti CEVA Logistics.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!