Nová svítidla OSRAM LEDriving Cube PX

16 ledna 2023, 13:56

Společnost OSRAM rozšířila své portfolio o 16 typů nových svítidel. Profesionální řada LEDriving Cube PX jsou kompaktní světla, která kombinují vysokou světelnou účinnost s maximální všestranností.

V případě potřeby lze na jedno vozidlo namontovat více svítidel, která umístěná na klíčových místech a vybraná podle požadovaných parametrů přesně osvětlí požadované oblasti. Kombinací může být mnoho, protože sortiment zahrnuje několik typů svítidel pro vozidla s napětím 12 V i 24 V.

Aby bylo možné osvětlení co nejsnáze přizpůsobit individuálním požadavkům, byla řada LEDriving Cube PX rozdělena do čtyř podkategorií. Klíčovým parametrem, který je od sebe odlišuje, je rozložení světla a tvar světelného kužele, což je důležité pro různé typy činností:

  • „Flood“ – je nejlepší rozložení pro osvětlení velkého prostoru v blízkosti vozidla;
  • „Spot“ – díky soustředěnému světelnému paprsku poskytuje účinné osvětlení prostoru vzdáleného od vozidla;
  • „Wide“ – s širokým úhlem světla osvětluje oblast v blízkosti vozidla;
  • „Ultrawide“ – který osvětluje velmi velkou plochu co nejblíže k vozidlu.

V každé kategorii si mohou zákazníci vybrat ze čtyř různých svítidel, každé s jinou úrovní světelného toku – 1500 lm, 2500 lm, 3500 lm a 4500 lm. Řada LEDriving PX se tak skládá až z 16 různých modelů, které poskytují studené bílé světlo (6000 K) pro nejextrémnější provozní podmínky. Díky tomu je rozsah použití velmi široký – od nákladních automobilů a transportérů přes zemědělská a užitková vozidla, stavební stroje až po terénní a expediční vozidla a mnoho dalších. Svítilny však nelze používat v běžném silničním provozu, protože pro takové použití nemají potřebnou certifikaci.

Svítidla lze namontovat třemi různými způsoby: přímou montáží, flexibilní montáží a montáží pro velké zatížení. První způsob umožňuje montáž díky stávajícím otvorům pro šrouby na boční a spodní straně krytu svítidla. Druhá umožňuje upevnění krytu jedním centrálním šroubem díky speciální montážní sadě a třetí dvěma šrouby pro maximální odolnost. Svítidlo lze připojit přímo k baterii. K tomuto účelu výrobce nabízí speciální třímetrový kabel s konektorem DT.

Všechny výrobky řady PX se vyrábějí na Slovensku ve společnosti OSRAM Nové Zámky. Svítidla získala nejvyšší stupeň krytí IP6K8 a IP6K9K, certifikaci CISPR 25 třídy 3/5 a ECE R10 a byla testována a schválena v laboratoři pro simulaci prostředí s certifikací DIN EN ISO/IEC 17025 na extrémní vnější vlivy, jako je voda, prach, nárazy, teplota, koroze a vibrace. Společnost OSRAM poskytuje na všechna svítidla PX pětiletou záruku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!