Nové produkty AVA Quality Cooling pro ochranu životního prostředí

7 prosince 2022, 13:53

Aby zákazníci mohli plnit stále přísnější emisní normy v silniční dopravě, zavádí společnost AVA Quality Cooling do své nabídky senzory oxidů dusíku (NOx) pro nákladní vozidla a autobusy.

Senzor oxidů dusíku AVA

senzor oxidů dusíku AVA CoolingV Evropské unii probíhá boj za snížení emisí výfukových plynů ze silniční dopravy. Orgány EU již rozhodly o její budoucnosti. Hranicí je rok 2035, kdy dojde k zákazu spalovacích motorů. Než se tak však stane, musí doprava plnit stále přísnější emisní normy. Aby bylo možné vyhovět potřebám silniční dopravy v této oblasti, zavádí společnost AVA Quality Cooling 39 referencí senzorů oxidů dusíku (NOx) pro těžká nákladní vozidla.

Snímač oxidů dusíku (NOx) se instaluje přímo do výfukového systému a slouží k nepřetržitému měření obsahu NOx ve výfukových plynech vozidla. To umožňuje splnit stále přísnější emisní normy a zároveň snížit spotřebu paliva. Snímač NOx zaručuje optimální dávkování kapaliny AdBlue, což vede k účinnému snížení emisí oxidů dusíku škodlivých pro životní prostředí.

Senzory NOx mají omezenou provozní životnost. Jejich porucha má za následek, že do motoru nebude dodávána směs s optimálním složením. Důsledkem může být špatné složení výfukových plynů, zvýšená spotřeba paliva, nepravidelný chod motoru a problémy se systémem DPF/katalyzátor.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!