Dorbas: Knorr-Bremse TruckServices a Fersa Bearings vstupují do strategického partnerství

16 listopadu 2022, 12:56

Knorr-Bremse TruckServices vstupuje na trhu náhradních dílů do strategického partnerství s Fersa Bearings, Evropským výrobcem komponentů pro hnací ústrojí, na kterého se spoléhají přední světoví výrobci OE a Tier 1 dílů. Jako součást Fersa Group, se společnost specializuje na komerční aplikace v automobilové dopravě. Fersa Bearings dodává vysoce kvalitní, inovativní a obsáhlé řešení pro opravy vysoce efektivních diferenciálů a automatických převodovek, stejně tak jako vysokovýkonná ložiska pro komerční vozidla.

Společnost Knorr-Bremse TruckServices nyní jde o krok dále v segmentu „Wheelend“, bude tento segment do budoucna doplňovat o širokou škálou kolových ložisek v souladu s požadavky trhu. Stejně jako spolehlivost brzdných systémů, také ložiska kol jsou nesmírně důležitá pro bezpečnost vozidla. Jako základní prvek hnacího ústrojí jsou vystavena v běžném provozu značným silám způsobeným zatížením, proto je potřeba, aby fungovala perfektně i v kritických podmínkách.

Rozšíření portfolia znamená, že Knorr-Bremse TruckServices může nyní nabídnout kompletní sortiment náhradních „Wheelend“ dílů. Rozsáhlý sortiment pro nákladní vozy, autobusy a návěsy nezahrnuje pouze kuželová ložiska (TRB), ale také „kolové“ ložiskové sady (KWT), kompaktní ložiskové jednotky (CWT), „kolové“ ložiskové jednotky (HWT) a také náboje kol s integrovanými ložisky. Toto zahrnuje rovněž i odpovídající nástroje pro servisy.

Ve zkratce

  • Knorr-Bremse & Fersa Bearings: Nejvyšší standard kvality a bezpečnosti produktu
  • Vše z jednoho zdroje: Kompletní nabídka ložisek pro trucky, autobusy a přívěsy (návěsy)
  • Od kuželových ložisek po náboje kol: Produktové a servisní řešení pro výměnu/ náhradu ložisek

OPTIMÁLNÍ PRODUKT PRO MAXIMÁLNÍ VÝKON

Řešení kolových ložisek pro užitková vozidla – nákladní automobily, autobusy a přívěsy (návěsy)

  • Vyvinuto a vyrobeno podle nejvyšších standardů společnosti Fersa
  • Dodáváno významným značkám nákladních vozidel po celém světě

Přehled produktů a sortimentu

1. Přednastavený náboj: Inteligentní řešení

Přednastavené náboje kombinují náboje vyvinuté společností Fersa s vhodným ložiskem kola. Znalost a respektování požadavků originálního vybavení (materiálů a návrhů), které odpovídají původnímu výrobku. Vyrobeno s vysokou přesností, za použití vysoce kvalitních surovin, které jsou testovány v terénu pro optimální výkon.

Přednastavené náboje

  • Předejděte poruchám montáže a zajistěte optimální utěsnění
  • Instalace jednotlivého dílu
  • Snížený počet potřebných nástrojů
  • Výrobní proces splňuje nejvyšší standardy kvality

2. Kompaktní ložiskový kit: Kit Wheel Truck (KWT) – patentované vysoce přesné ložiskové sady

Kompaktní ložiskové sady jsou pokročilým náhradním řešením, sestávajícím ze dvou přednastavených ložisek. Sady jsou již precizně namazané vysoce kvalitním mazacím tukem, což zaručuje skvělý výkon za všech podmínek. Tyto produkty obsahují patentované Fersa řešení, k zajištění efektivní montáže ložisek a těsnění, které zajišťuje použití správného utahovacího momentu během montáže a správné usazení ložisek v náboji.

3. Ložiskové jednotky: Hub Wheel Truck (HWT) – kompaktní a bezúdržbový design

„Heavy-Duty“ HUB Wheel Truck (HWT) ložiska jsou přednastavené jednotky, tvořené dvěma vnitřními prstenci uloženými v jednom vnějším prstenci. Díky vysoké axiální přesnosti, kompaktnímu a bez údržbovému designu, a také vysoce kvalitnímu mazivu, poskytují optimální výkon při extrémně vysokém zatížení.

4. „Kolové“ ložiskové jednotky: Compact Wheel Truck (CWT) – ideální bezúdržbové řešení

Kompaktní „kolová“ ložiska pro nákladní vozy jsou integrovány přímo do náboje. Tyto ložiskové jednotky jsou sestaveny z perfektně zarovnaných, nalubrikovaných a přednastavených ložisek. Jsou lubrikovány nejkvalitnějším mazacím tukem pro zvýšení jejich výkonu v těch nejtěžších podmínkách.

5. Kuželová válečková ložiska (TRB) – navržena pro velmi vysoká zatížení

Ložiska jsou složena z vnitřního a vnějšího kroužku a kuželových valivých segmentů. Tento typ ložisek odolá i kombinovanému radiálnímu a axiálnímu zatížení. Navíc, jejich design zabraňuje tomu, aby se valivé segmenty dostaly mimo dráhu vnitřního a vnějšího kroužku.

6. Speciální nářadí

Nástroje pro mechaniky a servisy sloužící k montáži a demontáži. Speciálně navržené pro každou aplikaci a pro každý produkt. Zajišťují přesnost, bezpečnost a efektivitu při výměně všech typů ložisek.

  • Univerzální lisovací kit K258288N50 – Víceúčelový (Volvo, DAF…) Pro montáž a demontáž ložisek s lisováním
  • Hydraulický „Extraktor“ K258289N50 – Pro všechny typy nábojů
  • Lisovací nástroj Scania K258290N50 – Pro montáž a demontáž přední nápravy
  • Lisovací nástroj Mercedes-Benz K258291N50 – Pro demontáž přední nápravy
  • Lisovací nástroj Mercedes-Benz K258292N50 – Pro montáž přední nápravy

Pro více informací o produktech Knorr-Bremse navštivte stránky firmy Dorbas.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!