Česko-slovenský úspěch v DAF Driver Challenge

8 listopadu 2022, 15:57

Během prvních dvou říjnových dnů se v Lucembursku konalo mezinárodní finále soutěže DAF Driver Challenge. Do národních kol po celé Evropě se přihlásilo více než tisíc profesionálních řidičů, z nichž se 14 nejlepších představilo na testovacím okruhu Goodyear v souboji o titul toho nejlepšího. Českou republiku a Slovensko reprezentoval Miroslav Svoboda ze společnosti LaDo Sped s.r.o.

Soutěží DAF Driver Challenge se značka DAF snaží zvýšit povědomí o práci profesionálních řidičů a vyzvednout jejich povolání. Československé národní finále se konalo v červnu na Masarykově okruhu v Brně. Jeho vítězem se stal Miroslav Svoboda, který obě země reprezentoval na mezinárodním finále v Lucembursku. O titul nejlepšího řidiče bojoval s dalšími 13 profesionály z celé Evropy.

Soutěžící prověřilo šest náročných disciplín, které otestovaly jejich teoretické i praktické schopnosti. Na osobním pohovoru odpovídali na otázky o své práci a vizi, kterou by jako vítězové a ambasadoři značky DAF prosazovali. Druhou teoretickou disciplínou byl znalostní test. V praktické části se finalisté předvedli v ekonomické jízdě, připojování a odpojování návěsu a vleku a dvakrát v jízdě dovednosti. Ty byly zajímavé tím, že si v nich soutěžící mohli vyzkoušet dvě novinky – elektrický DAF CF Electric a novou distribuční řadu vozů DAF XD, která teprve nedávno získala prestižní ocenění International Truck of the Year.

Výborné umístění v náročné konkurenci

V náročném měření sil si stále pozitivně naladěný Miroslav počínal velmi dobře. V celkovém hodnocení obsadil 4. místo.

„Škoda, že to nevyšlo, samozřejmě jsem věřil ve vítězství, ale s výkonem jsem spokojen. Dal jsem do toho maximum, dělal jsem, co se dalo. Do budoucna to určitě budu chtít ještě zlepšit,“ řekl bezprostředně po soutěži československý šampion.

Celkovým vítězem se stal 32letý Gábor Szabados z Maďarska. „Těžko dokážu popsat, jak jsem právě teď šťastný. Konkurence byla náročná. Všichni jsme se museli vyhecovat k těm nejlepším výkonům,“ řekl těsně po oznámení výsledků Gábor.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!