Innova Capital prodává skupinu Inelo společnosti Eurowag

2 listopadu 2022, 14:12

Skupinu Inelo, kterou od roku 2018 ovládá fond Innova/6 SCA SICAV-RAIF ze skupiny Innova Capital, koupila společnost Eurowag. Celoevropská integrovaná platforma pro platby a mobilitu zaměřená na komerční silniční dopravu (CRT) získává 100 % polské společnosti. Rozšiřuje tak své portfolio o firmu nabízející moderní řešení pro správu vozového parku, která je přítomna na 16 evropských trzích.

Hodnota transakce přesahuje 300 milionů eur. Skupině Inelo se otevírají nové příležitosti na evropském trhu dopravních řešení, přičemž zakladatel a generální ředitel společnosti Eurowag Martin Vohánka zdůraznil, že akvizice urychlí vývoj integrované komplexní platformy a pomůže zefektivnit a zprůhlednit odvětví CRT.

Skupina Inelo je společnost, která působí na mnoha evropských trzích a již 20 let vybavuje sektor TSL digitálními řešeními pro systémy satelitní lokalizace vozidel a softwarem pro analýzu pracovního času řidičů. V posledních několika letech uskutečnila pod hlavičkou fondu Innova Capital čtyři strategické akvizice společností: NUSS, Marcos Bis, CVS Mobile a FireTMS. To skupině umožnilo rychlý růst a přeměnu z lokálního hráče na lídra v oblasti integrovaných dopravních technologií v regionu střední a východní Evropy.

V současné době má telematická zařízení skupiny Inelo nainstalováno přibližně 87.000 vozidel, přibližně 100.000 řidičů využívá software pro evidenci pracovní doby a téměř 60 000 uživatelů účtuje prostřednictvím služby OCRK. Kromě toho polská společnost dodává 43 inspekčním orgánům ve 23 zemích nástroje pro dohled nad mezinárodní silniční dopravou.

„Jedeme na vlně digitalizace komerční silniční dopravy a tento potenciál rozpoznala i skupina Eurowag. Jsem ráda, že díky partnerství se společností Eurowag budeme moci pokračovat v rozvoji naší nabídky „one stop shop“ pro sektor CRT v celé Evropě a spojením sil s celoevropským lídrem rozmach výrazně urychlíme,“ říká Magdalena Magnuszewska, generální ředitelka skupiny Inelo.

Společnost Eurowag byla založena v roce 1995 a je celoevropskou integrovanou platformou pro platby a mobilitu zaměřenou na komerční silniční dopravu. Řešení společnosti Eurowag podporují provoz malých a středních společností CRT v celé Evropě kombinací platebních řešení, bezproblémové technologie, digitálního ekosystému založeného na datech a kvalitních služeb zákazníkům. V roce 2022 byla zařazena do indexu FTSE 250 londýnské burzy.

Akvizice posiluje pozici společnosti Eurowag v Polsku, které má současně největší dopravní park v celé EU a je lídrem na evropském trhu komerční silniční dopravy. Kromě toho umožňuje společnosti Eurowag geograficky expandovat mimo jiné do Slovinska, Chorvatska a Srbska a poskytuje software pro veřejné služby ve 23 zemích EU pro dohled nad odvětvím CRT.

„Tato strategicky důležitá transakce nejenže významně zvyšuje rozsah podnikání společnosti Eurowag, ale také nás přibližuje k našemu cíli poskytovat plně integrovanou, digitální a komplexní platformu pro komerční zákazníky v silniční dopravě. Skupina Inelo rozšiřuje naši síť o přibližně 87 000 nákladních vozidel vybavených telematikou a posiluje naši pozici poskytovatele řešení pro správu vozového parku pro odvětví CRT v regionu střední a východní Evropy. Důležité je také to, že přidává nové produkty do naší platformy pro řešení správy pracovní doby, což je klíčová služba a rozhoduje o udržení zákazníků. Těšíme se na Magdalenu Magnuszewskou a celý tým společnosti Inelo a na spolupráci při rozvoji naší komplexní digitální platformy,“ říká Martin Vohánka z firmy Eurowag.

Společnost Inelo mění majitele po více než čtyřech letech od doby, kdy do ní investovala středoevropská investiční skupina Innova Capital.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!