Společnost Ford Trucks nedávno představila plně elektrický nákladní vůz

25 října 2022, 12:30

Firma Ford Trucks představila svůj první zcela nový 100% elektrický nákladní automobil na veletrhu IAA Transportation 2022, předním světovém veletrhu mobility, dopravy a logistiky, který se konal od 20. do 25. září v německém Hannoveru. 

Na základě více než půlstoletí zkušeností a dynamického vývoje produktů v oblasti výroby těžkých nákladních automobilů představila společnost Ford Trucks na veletrhu IAA Transportation 2022 svůj transformační tah Generation F. Zahrnuje to plán dopravních řešení s nulovými emisemi a nové specifikace a funkce, které zajistí, že si společnost udrží svou pozici v oblasti výroby, designu a vývoje produktů.

Společnost, která již dříve podepsala deklaraci ACEA o přechodu na bezemisní nákladní dopravu, nedávno oznámila svůj cíl prodávat do roku 2040 pouze těžká užitková vozidla s nulovými emisemi. Generace F zahrnuje 100% elektrických, propojených a autonomních technologií pro nákladní vozidla, což znamená, že společnost Ford Trucks je nyní o krok blíže ke svým cílům.

Plně elektrický nákladní automobil Ford Trucks s nosností 18-26 tun se vyznačuje manévrovatelností a nabízí mnoho výhod, včetně lepší měsíční spotřeby energie ve srovnání s vozidly se spalovacími motory. Například náklady na energii se sníží téměř o polovinu ve srovnání se současnou úrovní. O dvě třetiny pravděpodobně klesnou také náklady na údržbu, protože elektrická vozidla mají méně pohyblivých částí, které vyžadují údržbu.

Tým Ford Trucks na výstavě předváděl technologie, které vyvinul pro propojené a autonomní řízení. Návštěvníci si mohou vyzkoušet technologii dálkového řízení a ovládat vůz F-MAX na testovací dráze v Eskişehiru (Turecko) ze vzdálenosti 2.000 km. Tým také představil ekosystém Ford Trucks CARE, který nabízí služby v oblasti softwaru, provozuschopnosti, elektromobility, finančních řešení a přizpůsobení.

Ford Trucks mění svá vozidla na produkty propojené mobility založené na datech a vybavené technologiemi nové generace, které zákazníkům nabídnou spousty výhod. Nové technologie zahrnují funkce, jako je tempomat GPS a multimediální systém, které usnadňují život řidičům a správcům vozových parků s cílem udržet vozidla na cestách a dosáhnout 100% provozuschopnosti.

Samočinná technologie „Level 4 Highway Pilot“, vyvinutá inženýry společnosti Ford Trucks, umožňuje řidičům nechat svá vozidla samostatně jezdit mezi logistickými centry H2H (hub-to-hub). Jako nejdůležitější kolečko v dopravním průmyslu bude nyní Ford Trucks schopen nabídnout mnohem bezpečnější, rychlejší, ekologičtější a hlavně výrazně spolehlivější přepravu. Technologie Remote Driving od společnosti Ford Trucks, která umožňuje řidičům vzdáleně se připojit k autonomnímu vozidlu a pomáhat s řízením v případě neočekávaných událostí, kdy je během autonomního provozu zapotřebí lidské inteligence. Další technologií vyvinutou společností Ford Trucks je autonomní parkování vzad, které zjednodušuje postupy při dokování, neboť funkce umožňuje autonomnímu nákladnímu vozidlu samo zaparkovat k nakládacím a vykládacím rampám stejně jako zkušený řidič nákladního vozidla.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!