Solaris se bude na FIAA v Madridu ucházet o ocenění Minibus of the Year

19 října 2022, 11:17

Na mezinárodním veletrhu FIAA, který se koná od 18. do 21. října 2022 v Madridu, představuje společnost Solaris Bus & Coach jeden ze svých nejnovějších produktů: elektrobus Urbino 9 LE, který měl premiéru koncem loňského roku. Devítimetrové vozidlo s elektrickým pohonem bylo rovněž přihlášeno do soutěže o cenu Minibus roku (Minibus of the Year), která se na španělském veletrhu uděluje.

FIAA je druhým největším veletrhem v Evropě, který představuje širokou škálu produktů, technologií a služeb dostupných na trhu veřejné dopravy. Součástí akce je i přehlídka nových modelů autobusů a autokarů. Na tomto veletrhu se rovněž uděluje prestižní ocenění Evropský minibus roku. Toto ocenění se vybírá v rámci druhého ročníku soutěže Minibus Euro Test, kterou pořádá IFEMA a časopis Autobusy & Autocares, oficiální zástupce soutěže International Bus & Coach of the Year Awards ve Španělsku.

Solaris Urbino 9 LE electric

Během letošního ročníku se Solaris rozhodl představit nejmenší dostupný autobus ve svém portfoliu – Urbino 9 LE electric, který se rovněž ucházel o cenu Minibus roku.

Elektrický Solaris Urbino 9 LE od své premiéry v roce 2021 neustále získává další kupce. Společnost dosud obdržela objednávky na tento model od provozovatelů v Německu, Španělsku Itálii a Polsku, kteří již uzavřeli smlouvy na více než 30 kusů tohoto 9metrového elektrobusu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!