Renault Trucks spouští předobjednávky do výroby pro modely T E-TECH a C E-TECH

13 října 2022, 12:22

Renault Trucks oznámil otevření předobjednávek do výroby modelů T E-Tech a C E-Tech určených pro regionální dopravu a stavební obory. Tato nová 44 tunová elektrická nákladní vozidla budou vyráběna v továrně v Bourg-en-Bresse.

Modely Renault Trucks T E-Tech a C E-Tech jsou nyní k dispozici k předobjednání v rámci sítě Renault Trucks v Evropě. Dopravci, kteří mají zájem o pořízení elektrického vozidla z nabídky francouzského výrobce těžkých nákladních vozidel, si mohou už nyní rezervovat místo ve výrobě. Výroba modelů Renault Trucks T E-Tech a C E-Tech bude zahájena na konci roku 2023 v Bourg-en-Bresse.

Široká nabídka elektrických motorů a akumulátorů

Pro naplnění požadavků oborů spojených s regionální dopravou a stavebnictvím v rámci měst, je možné objednat vozidla Renault Trucks T E-Tech a C E-Tech se dvěma nebo třemi elektromotory, které poskytují kombinovaný výkon až 490 kW.

K dispozici je široká nabídka akumulátorů, kdy lze Renault Trucks T E-Tech a C E-Tech vybavit čtyřmi až šesti lithium-iontovými akumulátory s výkonem 390 až 540 kWh. Akumulátory lze plně dobít střídavým proudem do 43 kW nebo stejnosměrným proudem do 250 kW. Tato vozidla budou poskytovat dojezd až 300 km na jedno nabití a až 500 km s mezi dobíjením (250 kW) v délce jedné hodiny.

Akumulátorové články a moduly dodávané společností Samsung SDI budou montovány
v belgickém Gentu v závodě Volvo Group, do níž Renault Trucks patří.

Tři typy pomocných pohonů a široká nabídka rozvorů

Pro snadnější přizpůsobení jakémukoli typu nástavby, a tedy i způsobu použití mohou být vozidla Renault Trucks T E-Tech a C E-Tech vybavena třemi typy pomocných pohonů (PTO): elektrickým, elektromechanickým anebo na převodovce.

Renault Trucks T E-Tech a C E-Tech s celkovou hmotností 44 tun lze objednat v konfiguraci tahač 4×2 a 6×2 s hlubokou kabinou a rozvorem 3.900 mm nebo podvozek 4×2, 6×2 a 8×4 tridem s krátkou nebo hlubokou kabinou a s výběrem z jedenácti rozvorů od 3.900 do 6.700 mm.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!