Model DAF XD získal ocenění „International Truck of the Year 2023“

4 října 2022, 13:59

Řada DAF XD nové generace pro specializovanou a distribuční přepravu získala ocenění „International Truck of the Year 2023“ (Mezinárodní nákladní vozidlo roku 2023). Harald Seidel, prezident společnosti DAF Trucks, dnes v rámci slavnostního předávání cen na IAA Transportation v německém Hannoveru převzal nejprestižnější ocenění v odvětví dopravy.

Řada XD – včetně celé řady plně elektrických variant s dojezdy přes 500 kilometrů na jedno nabití – byla oficiálně odhalena na veletrhu IAA.

Řada DAF XD nové generace získala ocenění „International Truck of the Year 2023“ od poroty 24 editorů a vysoce postavených novinářů, kteří zastupovali 24 hlavních časopisů o nákladních vozidlech z celé Evropy. Právě minulý rok byla řada DAF XF, XG a XG⁺ nové generace pro dálkovou a těžkou přepravu zvolena jako „International Truck of the Year 2022“.

Na základě pravidel ocenění International Truck of the Year (IToY neboli Mezinárodní nákladní vozidlo roku) se výroční cena uděluje vozidlu, které bylo uvedeno na trh v uplynulých 12 měsících a které nejvíce přispělo k efektivitě silniční přepravy. Toto rozhodnutí poroty se opírá o několik důležitých kritérií, včetně technologických inovací, pohodlí, bezpečnosti, ovladatelnosti, úsporné spotřeby paliva, ekologické „stopy“ a celkových nákladů na vlastnictví (TCO).

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!