Renault Trucks otevírá demontážní závod na použité díly

27 září 2022, 16:02

Značka Renault Trucks podniká další kroky k přechodu svých průmyslových provozů na oběhové hospodářství s cílem snížit dopad nákladních vozidel na životní prostředí a využívání přírodních zdrojů.  Na počáteční iniciativu, kde v továrně pro ojetá vozidla Used Trucks Factory v Bourg-en-Bresse a továrně v Limoges repasovala vybraná ojetá vozidla, navazuje otevření závodu na použité díly Renault Trucks v domovském sídle značky v Lyonu – Vénissieux, kde budou vozidla demontována a jejich díly znovu použity.

V souladu se svým plánem značka otevírá továrnu na použité díly, která se věnuje výhradně recyklaci nákladních vozidel a opětovnému využití dílů a surovin z nich získaných. Iniciativa vznikla na základě společné studie mezi Renault Trucks, společností Indra Automobile Recycling a francouzskou agenturou pro životní prostředí a hospodaření s energií ADEME.

Used Parts Factory: recyklace vozidel Renault Trucks na konci jejich životnosti

Značka Renault Trucks v souladu se svým plánem na recyklaci nákladních vozidel na konci životnosti a opětovné využití jejich náhradních dílů, otevírá v srdci svého výrobního závodu v Lyonu-Vénissieux specializovaný závod. Tento závod o rozloze 3.000 m2 vybudovaný v blízkosti logistického centra, bude zpracovávat ojetá vozidla Renault Trucks s vysokým počtem najetých kilometrů, a to včetně vybraných dílů, které mají stále potenciál pro opětovné použití. Vozidla Renault Trucks a jejich komponenty jsou navrženy tak, aby vydržely více než 1,5 milionu kilometrů.

Vozidla Renault Trucks na konci životnosti budou demontována v továrně na použité díly. Operátoři odstraní komponenty, které byly dříve označeny jako vhodné pro opětovné použití (motor, převodovka, kabina, palivová nádrž, nárazníky, deflektory atd.). Po demontáži dílů určených k opětovnému použití budou ty ostatní recyklovány. Například rámy podvozků budou rozřezány, odeslány do nedaleké slévárny a použity při výrobě nového vozidla.

Komponenty určené k opětovnému použití budou následně zkontrolovány, vyčištěny a označeny referencí. Tyto použité náhradní díly budou následně odeslány do nedalekého skladu náhradních dílů Renault Trucks, stejně jako nové náhradní díly.

Used Parts by Renault Trucks: nabídka použitých náhradních dílů od výrobce

Použité náhradní díly uváděné na trh pod označením „Used Parts by Renault Trucks“ budou stejně jako díly nové k dispozici na online portálu náhradních dílů výrobce. Na tyto použité náhradní díly se bude vztahovat záruka výrobce a jejich cena bude v průměru o 50-60 % nižší než cena dílů nových.

Co se týče použitých dílů pro své staré modelové řady, Renault Trucks nadále spolupracuje se společností Indra Automobile Recycling a své síti nabídne sortiment dílů získaných demontáží, kterou provádí tato specializovaná recyklační společnost.

Touto novou nabídkou pokračuje Renault Trucks ve svém úsilí o uhlíkovou neutralitu. Řeší také nedostatek komponentů a surovin, který má dopad na celé odvětví.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!