Nová řada hybridních pneumatik Generace 5 od firmy Continental pro regionální dopravu se rozjíždí

20 září 2022, 15:56

Společnost Continental vyvinula novou řadu pneumatik Conti Hybrid 5. generace, aby se vyrovnala s výzvou každodenního plnění náročné role na regionálních trasách, které zahrnují i úseky dálnic/dálnic.

Odvětví dopravy a logistiky zažívá nebývalý rozmach. Změny v chování spotřebitelů a rychlý růst online nakupování vedly k tomu, že se odvětví dopravy stalo největším odvětvím obchodu se zbožím v Evropě. Stabilní dodavatelské řetězce jsou životně důležitější než kdy dříve. Především regionální doprava nabývá stále většího významu a zejména vozidla zapojená do regionální přepravy zboží musí prokázat schopnost absorbovat značné karenční doby. Časté brzdění a opětovné rozjíždění, manévry ve stísněných podmínkách a různé stavy nákladu na měnícím se povrchu vozovky jsou každodenní výzvou pro všechny součásti vozidla. A pneumatiky jako přímý kontaktní bod mezi vozidlem a vozovkou hrají zásadní roli.

Pneumatiky Conti Hybrid HS5 pro řízenou nápravu a Conti Hybrid HD5 pro hnací nápravu ve formátu 22,5 palce jsou určeny pro kombinované použití na regionálních silnicích a dálnicích. Pneumatiky splňují různorodé požadavky těžkého vozového parku, tj. časté zrychlování, brzdění, manévrování a zatáčení na různých površích vozovek. Nové prémiové pneumatiky se vyrovnávají s nesčetnými výzvami díky řadě špičkových vývojových řešení; inovativní běhouny, pryžové směsi a nejmodernější konstrukce plášťů poskytují vynikající výkon díky vynikajícímu kilometrovému výkonu, odolnosti a trakci v kombinaci s optimalizovaným valivým odporem. Díky tomu je nová pneumatika Conti Hybrid spolehlivým partnerem po celou dobu své životnosti. Nová řada pneumatik Conti Hybrid 5. generace vyniká kilometrovým proběhem až o 20 % vyšším než u předchozí generace – v závislosti na příslušném rozměru pneumatiky.

„Díky vysokému kilometrovému proběhu, který pneumatiky nabízejí, a prémiovému řešení protektorování pomáhá dlouhá životnost pneumatik dosáhnout vysoké úrovně efektivity vozového parku, a tím zajistit jeho udržitelné řízení,“ říká Hinnerk Kaiser, vedoucí produktového vývoje pneumatik pro autobusy a nákladní automobily společnosti Continental.

Vzorec pro splnění různých požadavků zákazníků

Pryžové směsi používané v řadě pneumatik Conti Hybrid Generation 5 byly dále vyvinuty speciálně pro splnění náročných požadavků regionální dopravy. Běhouny s dvouvrstvou konstrukcí (cap base) a inovativními směsmi umožňují vysoký kilometrový výkon a značnou robustnost a zároveň optimalizují valivý odpor při použití v regionální dopravě. To má rovněž pozitivní dopad na spotřebu paliva a emise CO2. Jak Conti Hybrid HS5 pro řízenou nápravu, tak Conti Hybrid HD5 pro hnací nápravu nabízejí prvotřídní výkon za všech povětrnostních podmínek a dokonce i se zbytkovou hloubkou dezénu ke konci životnosti pneumatiky. Zásluhu na tom má robustní běhoun s novými 3D maticovými lamelami v celé šířce.

0° plášť pásu pro optimální rozložení tlaku

Pásový plášť 0° u pneumatiky Conti Hybrid HS5 formátu 315/70 R22,5 přináší na řízenou nápravu dodatečnou stabilitu, rovnoměrné opotřebení a optimální protektorovatelnost. Přes radiální plášť vede ve směru jízdy dlouhý ocelový pásový kord. Tato konstrukce optimalizuje rozložení tlaku v kontaktní ploše, zejména při proměnlivém zatížení. A také snižuje namáhání okrajů pásu, což zvyšuje životnost pneumatiky a její protektorovatelnost.

Vylepšená struktura běhounu

Nově vyvinutá struktura běhounu pneumatiky Conti Hybrid HD5 velmi účinně chrání běhoun a plášť před poškozením hnací nápravy kameny. Středové drážky se zvětšujícími se dutinami v druhé polovině životnosti pneumatiky a speciální vyhazovače kamenů zabraňují usazování kamenů v pneumatice.

Nové pneumatiky Conti Hybrid budou k dispozici v mnoha rozměrech, počínaje následujícími variantami:

  • Conti Hybrid HS5 315/70 R 22.5
  • Conti Hybrid HS5 385/55 R 22.5
  • Conti Hybrid HD5 315/70 R 22.5

Všechny pneumatiky jsou z výroby k dispozici také jako inteligentní pneumatiky a lze je připojit k digitálním řešením, jako je digitální systém správy pneumatik ContiConnect s předinstalovaným snímačem pneumatik.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!