Volvo Trucks zahajuje sériovou výrobu těžkých elektrických nákladních vozidel

13 září 2022, 18:41

Volvo Trucks zahajuje sériovou výrobu elektrických verzí nejdůležitější produktové řady společnosti, jejích těžkých nákladních vozidel: Volvo FM, Volvo FH a Volvo FMX. Tato nákladní vozidla mohou provozovat s celkovou hmotností 44 tun (celková hmotnost soupravy), a tyto tři modely představují přibližně dvě třetiny tržeb společnosti.

S těmito novými přírůstky má Volvo Trucks v celosvětové sériové výrobě šest modelů elektrických nákladních vozidel – což je nejširší řada elektrických nákladních vozidel v oboru.

„Je to milník a dokazuje, že jsme v čele transformace tohoto odvětví. Je to méně než dva roky, co jsme poprvé představili naše těžká elektrická nákladní vozidla. Nyní navyšujeme objemy a budeme dodávat tato skvělá nákladní vozidla zákazníkům po celé Evropě,“ říká Roger Alm, prezident Volvo Trucks.

Sériová výroba nejtěžších elektrických nákladních vozidel Volvo bude zahájena v továrně Tuve ve švédském Göteborgu a příští rok bude následovat továrna v belgickém Gentu. Volvo vyrábí elektrická nákladní vozidla na stejné lince jako její konvenční nákladní vozidla, což poskytuje vysokou flexibilitu výroby a zvýšení efektivity. Baterie dodává nový závod společnosti Volvo Trucks na montáž baterií v Gentu.

Poptávka po elektrických nákladních vozidlech na mnoha trzích rychle roste, přičemž jednou z hnacích sil je potřeba, aby kupující přepravy přešli na dopravu bez fosilních paliv, aby splnili své cíle udržitelnosti. Elektrické portfolio společnosti Volvo Trucks by dnes mohlo pokrýt přibližně 45 % veškerého zboží přepravovaného v Evropě.

Elektrická řada šesti modelů nákladních vozidel Volvo Trucks pokrývá širokou škálu aplikací, jako jsou městská distribuce a manipulace s odpadem, regionální přeprava a stavební práce.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!