Proměna značky LKQ pokračuje spuštěním nového webu a newsroomu LKQ Europe

9 září 2022, 16:20

Společnost LKQ Europe pokračuje v posilování své pozice globálního a inovativního lídra na evropském trhu s náhradními aftermarketovými díly pro automobilový průmysl. Firma podnikla další krok v novém pojetí své firemní identity a brand designu. LKQ oficiálně spustila nové webové stránky LKQ Europe.

Nový web LKQ Europe

Poprvé od vstupu společnosti na evropský trh v roce 2011 přichází LKQ Europe s uceleným zdrojem informací pro všechny zainteresované strany. Zákazníci, dodavatelé, zaměstnanci, investoři, organizace, média i všichni ostatní mohou nyní na jednom místě najít vše, co jim jako přední distributor nezávislých náhradních dílů pro automobilový průmysl v Evropě nabízí.

„Jako přední hráč na nezávislém trhu s náhradními díly pro automobilový průmysl se snažíme být lídrem v tomto odvětví a stanovovat nová měřítka, pokud jde o brand design. Dnes máme možnost komunikovat náš brand efektivně, účinně a konzistentně napříč všemi zákaznickými segmenty, trhy s kanály. Nový web LKQ Europe je klíčem k oslovení našeho publika na celém kontinentu. Ambicí LKQ je být nejlepší ve svém oboru, průběžně vylepšovat svou pověst a zároveň se stát hlasem nezávislého trhu s náhradními díly v Evropě. Webové stránky jsou pro nás důležitým milníkem na této cestě.“ říká Dr. Christiane Lesmeister, ředitelka komunikace LKQ Europe.

Newsroom s podrobnými informacemi o oboru i LKQ Europe

Součástí webu je i obsáhlý newsroom, v němž mají média a partneři přístup k nejaktuálnějším informacím o společnosti. Newsroom jim přináší zprávy, příběhy, informace a rozhovory týkající se kromě strategie LKQ Europe a jejích obchodních aktivit i celého oboru aftermarketu. Současně obsahuje také databázi mediálních zdrojů pro snadný přístup k obrazovým materiálům nechráněných autorským právem, firemním logům či nejrůznějším videím.

Proměna brandu LKQ Europe pokračuje

V červnu 2022 LKQ oznámila vylepšení svého brandu a korporátní identity, aby podpořila sjednocování jednotné firemní kultury napříč zeměmi, kde působí. Pro tento účel se společnost spojila s odborníky na branding a transformaci ze společnosti Kenza. Vznikl tak zbrusu nový vzhled a identita LKQ i kampaň zaměřená na vytváření povědomí o značce jako takové.

„Společně s týmem LKQ bylo naším cílem proměnit LKQ ve značku, která uvede lidi, firmy i celý svět do pohybu. Navrhli jsme proto moderní brand design, který zdůrazní přední pozici LKQ na trhu a posílí ji napříč všemi zákaznickými segmenty,“ vysvětluje Nusi Drljevic, generální ředitel společnosti Kenza.

Tvorbě nového brandingu a designu předcházela komplexní a podrobná analýza architektury, portfolia a výkonnosti značky LKQ. Výsledkem je nejen zmodernizované logo, ale také svěžejší barvy a typografie, bohatý obrazový materiál a ikonografie i pohyblivé designové prvky – to vše lze najít na nové digitální brand platformě. Dříve fragmentovaná stránka nyní tvoří harmonizovaný a zjednodušený systém, který LKQ Europe umožňuje navazovat větší spojení se všemi cílovými skupinami.

„Společnost Kenza odvedla skvělou práci a umožnila LKQ nastolit nová měřítka v oboru.  Moderní design proměnil firemní identitu a značku LKQ a připravil ji na postdigitální věk – udělali jsme první krok na této cestě a těšíme se na její pokračování v budoucnu,“ zdůrazňuje Christiane Lesmeister.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!