Na Jičínském veletrhu 2022 se představila celá řada speciálů TATRA

31 srpna 2022, 14:17

Tradiční Jičínský veletrh se uskutečnil ve dnech 23. až 25. srpna v areálu firmy KOBIT. Byl to již 26. ročník této odborné přehlídky komunálních, silničářských, hasičských vozidel a speciálních nástaveb i techniky.

Tatra hasičský vůz

Letos se v Jičíně sešlo na 50 vystavovatelů, kteří představili své novinky na výstavní ploše i v rámci dynamických komentovaných prezentací. Mezi vystavovateli nechyběla ani kopřivnická automobilka Tatra Trucks a partnerské společnosti z holdingu Czechoslovak Group – Truck Servis Group a Karbox. K vidění byla celá řada vozů Tatra určených pro různé použití v několika segmentech. Šlo například o hasičské speciály Tatra Force CAS 30 6×6, Tatra Phoenix 8×8 KN Záchranného útvaru HZS ČR, dále vyprošťovací automobil Tatra Force 6×6 pro HZS Moravskoslezského kraje a několik dalších vozidel jako např. Tatra Terra 4×4 CAS 20 pro HZS Královéhradeckého kraje.

Univerzálnost tatrovek pro civilní sektor ilustrovala i silničářská Tatra Phoenix 4×4 s radlicí pro zimní údržbu komunikací a další provedení kopřivnických vozů s nástavbami firmy KOBIT. Speciály pro ozbrojené síly reprezentovaly vozy Tatra Force 6×6 a 8×8 v provedení tahač cisternových návěsů CNS a automobil pro převoz cisternových kontejnerů. Dá se bez nadsázky říci, že letošní Jičínský veletrh se nesl ve znamení vozů Tatra, které výstavním plochám dominovaly.

V této souvislosti můžeme připomenout, že na základě výsledků výběrového řízení Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR z první poloviny tohoto roku získala firma KOBIT ve spolupráci s automobilkou Tatra Trucks zakázku na nákup až 50 vozidel CAS 30 na podvozku Tatra Force 6×6 pro hasičské jednotky HZS ČR, včetně volitelného požárního příslušenství a komunikačních prostředků v průběhu dvou let v ceně přesahující 392 milionů Kč bez DPH.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!