Online uvedení vodíkového autobusu Solaris Urbino 18 proběhne 14. září

23 srpna 2022, 13:30

Společnost Solaris brzy představí kloubový vodíkový autobus Urbino 18. Jeho světová premiéra se uskuteční 14. září. Předcházet jí bude mezinárodní konference o e-mobilitě #SolarisTalks 2022. Obě akce lze sledovat online.

Solaris vodíkový autobus

Vodíkový autobus Urbino 18 je kloubové vozidlo, jehož hlavním zdrojem energie je vodík. Výrobce tímto modelem reaguje na rostoucí poptávku trhu po vozidlech poháněných touto technologií.

Stejně jako u kratší verze je srdcem vodíkového autobusu Urbino 18 palivový článek, který funguje jako miniaturní vodíková elektrárna na palubě vozidla. Díky použité technologii a zvýšenému počtu nových, lehkých vodíkových nádrží bude autobus schopen ujet dlouhé vzdálenosti na jedno doplnění. Kloubový vodíkový autobus vyrobený společností Solaris také přepraví více cestujících, zejména těch sedících.

První dodávky 18metrového kloubového vozidla budou možné od druhého čtvrtletí roku 2023. Zákazníci budou mít také možnost přizpůsobit si autobus individuálním preferencím, např. autobus Urbino 18 na vodík bude k dispozici s různým uspořádáním dveří. Vozidlo se bude moci pochlubit také řadou řešení souvisejících s ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems), tj. automatizovanými asistenčními systémy pro řidiče, jako jsou funkce MirrorEye nebo MobilEye Shield+.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!