Firma NGK Spark Plug mění název

28 července 2022, 9:26

Vedení společnosti NGK Spark Plug se rozhodlo změnit název na Niterra. Změna názvu předního světového specialisty na zapalování a snímače odráží současnou cestu společnosti a vstoupí v platnost na začátku dubna 2023.

NGK zapalovací svíčka

Od svého založení v roce 1936 je společnost NGK synonymem pro zapalovací svíčky. Podnikání v oblasti spalovacích motorů (ICE) je jen jednou z částí aktivit firmy. Společnost působí také v oblastech, jako jsou snímače a technická keramika. Vzhledem k probíhající transformaci automobilového průmyslu definoval budoucí cestu společnosti dlouhodobý plán NGK Spark Plug 2030 „NITTOKU BX“, který byl představen v roce 2020. Strategie se zaměřuje na transformaci produktového portfolia směrem k ekologicky udržitelným oblastem podnikání, jako je mobilita, zdravotnictví, životní prostředí, energetika a komunikace.

Vzhledem k udržitelným obchodním cílům společnosti a očekávanému odklonu od spalovacích motorů již název „NGK Spark Plug“ nevystihuje přesně budoucí směřování společnosti jako celku. Zejména v Evropě a USA může být současné jméno spojováno především se segmentem ICE, což plně nezohledňuje přínos společnosti k ochraně životního prostředí. Nový anglický název skupiny „Niterra“ je složeninou latinských slov „niteo“, což znamená „zářit“, a „terra“ – země. Název vyjadřuje vizi společnosti přispívat k udržitelnému rozvoji, ale je také cílem formulovaným v plánech společnosti pro rok 2040. „Niterra“ se stane obecným názvem a ikonické značky NGK a NTK budou nadále existovat v jednotlivých divizích společnosti.

„Niterra je milníkem v transformaci, kterou procházíme. Chceme se dívat do budoucnosti, ale to neznamená, že opustíme to, čím jsme: nebudeme měnit naše značky NGK a NTK. Projekt se týká pouze změny názvu naší společnosti. Ačkoli má společnost kořeny ve výrobě keramiky, proměníme se v různorodou organizaci, kterou tvoří nadšení lidé, kteří společně řeší výzvy na cestě k udržitelnosti,“ říká Damien Germès, prezident a generální ředitel společnosti NGK SPARK PLUG EUROPE GmbH, regionální prezident pro region EMEA a ředitel globální centrály v Japonsku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!