Společnosti Brembo a Gold Phoenix spojují své síly v oblasti brzdových technologií

27 července 2022, 13:43

Společnosti Brembo a Gold Phoenix podepsaly dohodu o společném podniku v poměru 50/50 na jejímž základě vznikne nová společnost Shandong BRGP Friction Technology Co., Ltd., která vytvoří první rozsáhlý výrobní závod společnosti Brembo plně zaměřený na výrobu inovativních brzdových destiček pro aftermarket.

Nově vzniklá společnost spojí vedoucí postavení společnosti Brembo v oblasti brzdových systémů s kvalitními třecími řešeními společnosti Gold Phoenix a zaměří se na inovace, zejména pokud jde o výkon, komfort, trvanlivost a udržitelnost, s cílem předvídat výzvy elektrifikace a autonomního řízení.

Společný podnik bude působit v segmentech osobních, lehkých užitkových a těžkých nákladních vozidel a bude využívat nové příležitosti vyplývající z rostoucího trhu.

V roce 2020 bylo na celém světě v provozu přibližně 1,23 miliardy vozidel. Podle prognóz společnosti Brembo založených na údajích společnosti IHS Markit se očekává, že tento počet do roku 2026 vzroste o více než 10 % a do roku 2030 o více než 18 % a dosáhne přibližně 1,46 miliardy. Očekává se také, že se zvýší podíl starších vozidel, což bude mít podstatný vliv na aftermarket, protože starší vozidla budou častěji potřebovat údržbu a náhradní díly.

„Uzavřeli jsme strategické a dlouhodobé partnerství s lídrem v oblasti špičkových třecích produktů pro brzdy, abychom dále zlepšili integraci našich řešení,“ řekl Roberto Caravati, provozní ředitel společnosti Brembo pro aftermarket. „Díky tomuto společnému podniku získá společnost Brembo ještě silnější pozici na aftermarketu a využije nové příležitosti díky efektivnějšímu vývoji brzdových destiček v souladu s naším posláním být poskytovatelem řešení. To vše ku prospěchu našich partnerů napříč hodnotovým řetězcem a všech automobilových nadšenců, kteří se rozhodli spolehnout na naši značku pro špičkovou kvalitu a výkon.“

„Velmi nás těší, že jsme navázali toto partnerství se společností Brembo, která má v oblasti brzdových systémů bezkonkurenční zkušenosti v celosvětovém měřítku,“ řekl pan Peng Sun, generální ředitel společnosti Gold Phoenix. „Spojením našich průmyslových a technologických zkušeností jsme odhodláni společně vybudovat úspěšný dlouhodobý podnik. Díky speciálnímu zázemí a týmu se nová společnost zaměří na inovace produktů, přičemž konečným cílem je dodávat zákazníkům špičková řešení na trhu.“

Očekává se, že společnost Shandong BRGP Friction Technology Co., Ltd. zahájí provoz na začátku roku 2023 v Jinanu, hlavním městě provincie Shandong ve východní Číně.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!